Fiica şefului de serviciu de la Direcţia Agricolă spune că tatăl său a luat infecţia de la alţi colegi

Focar de coronavirus… la Direcţia Agricolă Dâmboviţa?! Şeful de serviciu deja confirmat cu coronavirus se pare că ar fi luat infecţia de la alţi colegi de-ai săi din instituţie. Cel puţin aşa bănuieşte fiica acestuia, Diana Paula Mihai care ne-a contactat pentru a ne spune că doi colegi de-ai tatălui său, soţ şi soţie, s-au simţit foarte rău în zilele de 17 şi 18 iunie, iar din 19 iunie aceştia nu au mai venit la serviciu, în condiţiile în care tatăl său s-a simţit rău pe 23 iunie, iar confirmarea de Covid 19 a venit pe 26 iunie, după ce familia l-a programat să facă testul la o clinică privată. De asemenea, Diana Paula Mihai ne-a declarat că ieri un alt coleg de la Direcţia Agricolă Dâmboviţa l-a sunat pe tatăl său să-l întrebe unde s-a testat, pentru că nici el nu se simte bine. Fiica şefului de serviciu de la Direcţia Agricolă Dâmboviţa nu înţelege de ce DSP Dâmboviţa nu l-a întrebat personal pe tatăl său despre persoanele cu care a  intrat în contact, ci s-a apelat la directorul instituţiei şi la familie, pentru identificarea contacţilor.

Gazeta Dâmboviței a stat, ieri, de vorbă, ci directorul instituției, ing. Viorel Cigăran. Declarațiile acestuia AICI

Diana Paula Mihai susţine că tatăl său a intrat în contact cu mult mai multe persoane, pentru că a  mers şi la APIA, dar şi pe teren…

,,Vreau să spun partea reală a lucrurilor în ideea în care tatăl meu a fost confirmat abia pe 26 iunie, el nu a mai mers la serviciu din data de 23 iunie pentru că s-a simţit rău pe 23 iunie seara, iar din 24 iunie a rămas acasă pentru că a avut câteva simptome deşi nu chiar specifice pentru Covid, adică a avut un disconfort digestiv, nişte probleme urinare şi febră. Eu am zis să-l programez la test într-o clinică privată, pentru că nu eram siguri şi ne-a dat de gândit în momentul în care ne-a spus  că are doi colegi care din data de 19 iunie nu au mai venit la serviciu pentru că aveau aceleaşi simptome. Atunci am zis ,,stai să nu fie o problemă” şi l-am programat la Medlife, dar dumnealor au avut locuri libere doar joi, când am mers şi a făcut testul, iar vineri după amiaza am fost sunaţi deja de un medic de la Spitalul de Boli Infecţioase, înainte ca analiza să apară pe platforma online a clinicii.

Medicul ne-a confirmat că din păcate este infectat, este pozitiv şi că trebuie să-şi pregătească bagajul pentru 10 zile de spitalizare. Ni s-a spus să aşteptăm telefonul DSP –ului, pentru că ne vor contacta să ne spună ce urmează să facem. A primit telefonul de la medicul infecţionist în jurul orei 16.30, iar telefonul de la DSP a venit la ora 22.30 de la o doamnă care ne-a întrebat de ce nu este la spital la momentul acela. Numai că medicul infecţionist ne-a spus să aşteptăm telefonul DSP şi să aşteptăm să se elibereze un pat. Între timp, i-am pregătit bagajul, am mers la Spital, l-au internat la Boli infecţioase, iar duminică a fost transferat în corpul nou de la Ortopedie, unde sunt cazurile mai uşoare.  Cei de la DSP au întrebat de ce s-a testat. Pâi evident pentru că aveam suspiciunea că s-ar putea să fie ceva în neregulă mai ales în momentul când ne-a spus de cei doi colegi, soţ şi soţie, şi subalternii lui, care s-au simţit foarte rău pe data de 17 şi 18 iunie, iar din 19 nu au mai venit la serviciu şi atunci ne-am gândit că poate ar fi ceva contagios.

Noi credem că alte persoane au fost infectate înaintea tatălui meu, şi cel mai probabil tatăl meu a luat de la aceştia. Noi nu ne ascundem, dar vrem să fim resposabili. Aceste două persoane au absentat de pe 19 iunie, dar cu toate acestea nu se regăsesc pe lista DSP –ului… şi pe lângă ei nici alţi colegi.  Aici mi s-a părut o eroare  şi din partea DSP –ului pentru că nu l-au sunat pe tata să-l întrebe contacţii direcţi, el ştiind cel mai bine cu cine a intrat în legătură în ultimele 48 h, ci l-au sunat pe d-ul director. Acum d-ul director nu a stat 24 h din 24 h lângă tata, iar prin natura serviciului el a intrat cu mai multe persoane în contact, nu doar din instituţie. A mers şi la APIA, a fost şi pe teren, eu cred că lista era mult mai mare… Doamnele de la DSP ne-au sunat pe noi, şi nu pe tata, iar la serviciu l-au sunat pe director… Noi i-am dat pe listă pe cei din familie. Am vrut să facem public acest lucru pentru că tata a intrat în contact cu mai multe persoane. Pe lângă cei doi colegi cu care a intrat în contact şi de la care are suspiciunea că poate  a luat virusul mai sunt şi alte persoane care lucrează în aceeaşi instituţie, pe acelaşi etaj, şi care nu sunt trecuţi pe lista DSP. Cei doi colegi nu au mers la spital, nu au mers să se testeze, au stat acasă, nu ştiu dacă se tratează….

Astăzi (n.n. ieri), un alt coleg care are nişte simptome ciudate  l-a sunat pe tata să-l întrebe unde s-a testat pentru că şi el se simte rău, iar acest coleg nu a intrat în contact cu tata, pentru că în momentul în care tata a mers la serviciu el era în concediu, dar acesta stă în birou cu cei doi soţi. Este clar că mai dinainte s-a întâmplat. Vreau să vă spun că pentru noi a fost un act de responsabilitate ca tata să meargă să-şi facă testul chiar şi la privat, mai ales că noi locuim în aceeaşi casă, mergem la serviciu fiecare. Eu personal l-am programat pe tata explicându-i că nu ne poate pune în pericol nici pe noi, şi nici noi, la rândul nostru, nu trebuie să-i punem în pericol pe alţii. Mi se pare un comportament responsabil la momentul acesta Nu este exclus ca tata să fi luat de la un coleg, dar vă daţi seama că acum fiecare este suspicios şi fiecare este sceptic la momentul acesta. Pe lista pe care d-ul director a dat-o la DSP nu apar toţi colegi, iar mie mi se pare normal ca oamenii să se izoleze să nu-i infecteze şi pe alţii. Pentru mine acesta este un test de responsabilitate mai ales că eu lucrez în învăţământ” a declarat Diana Paula Mihai.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro