Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

EXCLUSIVITATE: Ministrul Dușa a dat astăzi un ordin vital pentru Automecanica Moreni!

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, se află în acest moment într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița la cele trei unități de producție de tehnică și aparatură militară, aflate în județul nostru. Dușa a încheiat vizita la Automecanica Moreni, semnând un ordin extrem de important pentru  societate: de astăzi Automecanica începe mentenanța pe transportoarele din dotarea armatei și produse la Moreni. Anul trecut, nici măcar un leu nu a fost alocat acestui program. Conform directorului societății Ion Manu, deja au sosit două transportoare care necesită reparații „Ordinul asigură păstrarea locurilor de muncă și încredere în viitorul societății. De altfel, noi nu am avut probleme anul acesta, dar discuțiile, și  mai ales deciziile luate de ministrul Dușa, ne dau încredere că lucrurile merg în direcția cea bună.” a precizat, în exclusivitate, pentru Gazeta Dâmboviței, Ion Manu. Tot astăzi, ministrul a anunțat că vor fi deblocate fonduri și pentru un nou program de dezmembrări și demilitarizări ale unor produse de tehnică de luptă, la care vor lucra tot morenari. O veste excelentă este și aceea că de joi, 10 oct., SAUR 2 merge o lună în teste la armata română: „Dacă rezultatele vor fi cele așteptate, vom produce SAUR 2 pentru a intra în dotarea armatei.” a mai spus Manu.

Automecanicii i s-a promis și finanțare pentru TBT 8X8, transportorul blindat gândit și produs la Moreni. Este vorba despre un transportor cu gradul 3 de siguranță, atât pentru gloanțe, cât și pentru mine. Dacă va primi finanțarea necesară, Automecanica poate construi un prototip în maximum 2 ani de zile.
Vizita ministrului Mircea Dușa cuprinde în program și unitățile de la Mija și Dragomirești, toate aparținând Romarm. La întâlniri nu participă și reprezentanții presei.

Distribuie:

One thought on “EXCLUSIVITATE: Ministrul Dușa a dat astăzi un ordin vital pentru Automecanica Moreni!

  1. Nu va e rusine ?? Chiar nu aveti rusine ? il aduceti pe ministru sa vada ce ?? cum ati distrus sistematic o industrie de armament ??? eu am fost dat afara de la Mija, acum unde sa mai lucrez domnule Tutuianu ?? Ati promis locuri de munca, sa le vedem!!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media