EXCLUSIVITATE: Ce i-a transmis Victor Ponta lui Adrian Ţuţuianu după congresul PSD!

Distribuie:

“Îmi pare rău pentru rezultatul dezamăgitor. Am simţit şi eu la fel cu ani în urmă, dar îmi doresc, la modul cel mai sincer, să trecem peste momentul acesta şi să rămânem o echipă unită în viitor. După zilele acestea de odinhă şi descărcare vreau să vorbim şi să găsim formula cea mai bună. Mulţumesc şi mă bazez pe tine, Victor. Asta i-a scris într-un mesaj telefonic preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, liderului de la Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, după ce acesta a pierdut vicepreşedinţia partidului. Urmăriţi în continuare un interviu, în exclusivitate, pentru Gazeta Dâmboviţei  cu preşedintele PSD Dâmboviţa, despre congresul PSD şi influenţa pierderii funcţiei în economia viitorului proces de regionalizare.

 

Domnule preşedinte Adrian Ţuţuianu, congresul a trecut, lucrurile s-au aşezat în partid. Care sunt impresiile, acum, la rece?

Un eveniment politic de partid important pentru evoluţia Partidului Social Democrat. Un congres care cred că a avut succes şi care a arătat că în PSD primează normalitate, nu scandalul.

Eraţi foarte optimist înainte de vot cu privire la şansele de a ajunge vicepreşedinte. Ce s-a întâmplat? Aveţi nemulţumiri?

Sigur că mă aşteptam ca lucrurile să iasă aşa cum mi-am programat, pentru că există şi în politică o anumită programare. Mă aşteptam ca toţi colegii cu care am discutat să se ţină de cuvânt,pentru că nu e vorba numai de valoarea omului aici, ţine şi de anumite înţelegeri care sunt între organizaţii atunci când discuţi despre un vicepreşedinte care să reprezinte o regiune de dezvoltare. Au fost anumite lucruri neclare, în desfăşurarea procedurii de vot. Nici astăzi nu sunt foarte bine lămurit de ce au dispărut acele coduri de bare şi de ce s-au introdus altele 130. Dar nu am nici elemente pe baza cărora să susţin că votul a fost fraudulos şi că am fost nedreptăţit.

De ce credeţi că a fost aşa o concurenţă pentru această regiune? 

Suntem poate noi mai dornici de a ocupa poziţii publice importante ca urmarea  faptului că toate judeţele au fost câştigătoare. Sunt judeţe în care scorurile Partidului Social Democrat, cu unele excepţii, au fost întotdeauna foarte mari. De exemplu, Argeşul care nu a pierdut nici o bătălie, Prahova a câştigat de trei ori mandatul de preşedinte al CJD, Dâmboviţa, care a câştigat mereu, cu excepţia perioada 2008 – 2012, Călăraşiul şi Giurgiul au revenit în 2012 în prima linie o organizaţiilor care câştigă competiţii electorale. Şi pentru că aici sunt toţi căştigători, bătălia e foarte mare.

Adversarii politici spun că pierderea vicepreşedinţiei va afecta judeţul în procesul regionalizării. Care este opinia dumneavoastră?

Nu e nici o legătură! Şi vreau să fie foarte clar! Candidatura la vicepreşedinţie corespundea şi unei opţiuni personale, unei dorinţe de carieră politică.  Sigur, în subsidiar, avea legătură şi cu judeţul. Când eşti acolo unde se ia decizia, ai mai multă influenţă. Cred, însă, că nu asta contează în procesul de regionalizare. Acolo contează mai multe criterii, mai mulţi factori care sunt obiectivi şi pe care nu îi putem influenţa. Săptămâna viitoare o să vă arăt o analiză în care veţi vedea că regiunea Sud Muntenia,  în forma acutală fără Bucureşti, nu ţine cont de principalul pol de atracţie şi de creştere economică. Dacă veţi urmări fluxul de migraţie al populaţiei spre zonele unde sunt lucruri de muncă  veţi vedea că şi Dâmboviţa şi Teleormanul şi Giurgiul şi Ialomiţa, chiar şi Argeşul şi o parte din Prahova au ca principală zonă de atractivitate municipiul Bucureşti.

Cu privire la finanţarea proiectelor de interes judeţean, vă asigur că nu va exista nici o dificultate.  Am aceleaşi bune relaţii cu preşedintele partidului şi cu ministrii cabinetului Ponta. Chiar vineri am o întâlnire cu primul ministru pentru a discuta problemele din Dâmboviţa. Şi vă spun şi ce mă interesează: finalizarea podului de la Ioneşti şi un sprijin financiar pentru a închide anumite proiecte cum este hangarul de la Otopeni. Mă interesează că în programul anului viitor să prind câteva investiţii mari că drumul Bâldana- Titu – Găeşti sau drumul Băldana- Târgovişte – Pucioasa.

S-a vehiculat ideea ca opţiunea dumneavoastră de a candida a fost din start necâştigătoare, şi din cauza Rovanei Plumb, fiind prea mult doi vicepreşedinţi din acelaşi judeţ. Ar putea fi adevărat?

 O asemenea discuţie nu a avut loc niciodată. E evident, însă, că situaţia era dificilă. N-am concurat împotriva oricui. Am candidat împotriva lui Mircea Cosma care este la al doilea mandat de preşedinte al CJD Prahova, ce reprezintă un judeţ cu forţă economică şi care a reuşit să atragă investiţii majore. Avem de învăţat din experienţa lui Mircea Cosma. Pe de altă parte s-a văzut că pe Silvian Ciupercă, care e mai vechi decât mine într-o poziţie administrativă importantă, am reuşit să-l devansez şi să obţin mai multe voturi.

În ce relaţii sunteţi cu Mircea Cosma?

Sunt în relaţii bune cu toată lumea din regiune. Aş putea spune aşa că am o relaţie mai specială cu preşedintele de la Argeş, creată prin găsirea unor interese comune între cele două judeţe. Am relaţii bune şi cu Mircea Cosma. Am o relaţie foarte bună cu preşedintele CJD Giurgiu care e liberal, cu cel de la Teleorman care a studiat la Universitatea Valahia şi mi-a fost student. Am relaţii foarte bune şi cu alţi preşedinţi care nu fac parte din regiunea noastră. Eu sunt în general cunoscut în mediul politic uselist şi îmi place să cred că destul de apreciat după victoria obţinută în 2012, atunci când foarte puţini au crezut în şansa mea.

După congres aţi primit mesaje dinspre centrul partidului?

Primul mesaj l-am primit de la Dragnea, apoi de la Victor Ponta. Şi vă şi citesc ce mia scris: “Îmi pare rău pentru rezultatul dezamăgitor. Am simţit şi eu la fel cu ani în urmă, dar îmi doresc, la modul cel mai sincer, să trecem peste momentul acesta şi să rămânem o echipă unită în viitor. După zilele acestea de odinhă şi descărcare vreau să vorbim şi să găsim formula cea mai bună. Mulţumesc şi mă bazez pe tine, Victor. Nu suntem neapărat prieteni buni dar suntem în relaţii bune şi de respect şi de apreciere reciprocă şi suntem oarecum din aceeaşi generaţie. Eu sunt ceva mai în vărstă decât Victor, dar relaţiile personale sunt foarte bune.  

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro