După 20 de ani de la prima vizită, Adrian Ţuţuianu vede China cu alţi ochi!

Distribuie:

Aflat, alături de senatorul Valentin Calcan, în vizită în Republica Populară Chineză, la o întâlnire a liderilor locali chinezi cucei din Europa Centrală şi de Sud-Est, preşedintele CJD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a făcut o corespondenţă telefonică pentru postul de televiziune Columna TV. Ţuţuianu pare mulţumit de cum s-a desfăşurat vizita pe teritoriul chinez, de unde se va întoarce la sfârşitul acestei săptămânii. A precizat chiar că a primit o invitaţie de la asiatici pentru a reveni în China în luna noiembrie. Cât despre scopul pentru care s-a dus, adică atragerea investitorilor, preşedintele CJD a afirmat: “Am indentificat 5 firme care erau interesate de oportunităţi de afaceri în România. (…)  China este o ţară într-un progres incredibil. Eu am mai fost aici în urmă cu 20 de ani, dar lucrurile s-au shimbat fundamental. Sunt aproape de nerecunoscut. Iar ignorarea Chinei ca destinaţie economică, după părerea mea este o greşeală majoră.” a spus Ţuţuianu, pentru Columna TV. În China s-a aflat şi premierul Victor Ponta, care efectuează un turneu pe continentul asiatic, împreună cu o delegaţie guvernamentală.

 Cu China au cochetat şi foştii preşedinti ai consiliului Gheorghe Ana şi Florin Popescu, dar până acum chinezii n-au adus din bogăţia lor şi dâmboviţenilor. În judeţ au ajuns câţiva asiatici care vând îmbrăcăminte, încălţăminte şi marochinărie ieftină şi de slabă calitate (adică marfa pe care chinezi o produc pentru Europa de sud – est, căci pentru intern sau ţări dezvoltate, produsele chineze pot fi catalogate în categoria de lux).

În mandatul preşedintelui Florin Popescu, dâmboviţenii şi-au făcut speranţe în promisiunile de la Dărmăneşti, unde mii de oameni s-au călcat în picioare ca să fie angajaţi la o fabrică ce ar fi urmat să fie construită de chinezi şi să producă LCD şi alte componente pentru industria electrocasnicelor. Autorităţile locale s-au dat peste cap  şi chiar au construit un liceu care să şcolarizeze în domeniul tehnologic. În final, investiţia chineză nu s-a mai concretizat.

La începutul acestui an şi Adrian Ţuţuianu spera să bată palma cu chinezii, dar la Termocentrala de la Doiceşti. După o vizită în teren asiaticii nu au fost de acord cu o invetiţie directă în termocentrală, pentru că nu li s-a părut profitabilă. Ar fi de acord totuşi, să se ocupe de retehnologizare, dar pe banii statului român.

tutuianu_in_china_1

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro