Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3663
7-12-2021

Drept la replică al producătorului în cazul produsului Miere poliflora de la Mos Costache

Subscrisa APICOLA COSTACHE SRL, avand sediul in Ion Roata, judet Ialomita, avand numarul de inregistrare in Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Ialomita J21/621/2005, CUI 18259076 in baza prevederilor Deciziei nr. 114/2002 privind dreptul la replica si rectificare, uzitand de dispozitiile art. 49 din Decizia 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, informeaza:
Apicola Costache SRL prin Administrator Marius Cazacu vrea sa aduca la cunostiinta publicului faptul ca, informatiile privitoare la calitatea mierii aflate pe rafturile supermarketurilor, sunt eronate si lipsite de fundament legal.
In anul 2010, cu ajutorul Institutului de Cercetare si Dezvoltare din Apicultura, ICDA, s-a realizat o analiza amanuntita avand drept scop identificarea eventualelor probleme de fabricatie asupra produsului finit care ajungea pe rafturile magazinelor din toata tara.
In urma verificarilor facute cu ajutorul unor organisme autorizate in domeniu nu au fost identificate probleme in ceea ce priveste mecanismul de fabricatie asupra produselor apicole, acest procedeu incadrandu-se in limitele legale si respectand toate normele de fabricatie la acea vreme.
Desi rezultatele testelor efectuate au fost favorabile din toate punctele de vedere, ROMAPIS, Federatia Asociatiilor Apicole din Romania, au incercat o dezinformare asupra modurilor de realizare a acestor teste si a rezultatelor obtinute in urma analizelor asupra produsului finit.
Apicola Costache SRL a apelat la serviciile unor organisme internationale autorizate si avizate in ceea ce priveste analiza produselor apicole, rezultate care nu au identificat de asemenea nicio problema in ceea ce priveste calitatea produselor finite.
Toate produsele comercializate sub sigla societatii noastre prezinta toate garantiile necesare in ceea ce priveste comercializarea in regim de siguranta a acestora oferind in acelasi timp garantia unui produs sanatos si indicat in alimentatia consumatorilor.
Informatiile furnizate si inseriate de catre cei care vor inducerea in eroare a consumatorilor, nu prezinta dovada ca aceste informatii au fost furnizate de catre organisme avizate in acest sens fiind vorba despre simple speculatii emise de persoane neavizate acum mai bine de 6 ani de zile.
Prin raportare la toate aspectele expuse prin prezenta, coroborate cu lipsa dovezilor prezentate in acest sens, la acest moment la mai bine de 6 ani de la data efectuarii testelor la care se face referire in articolele supuse analizei, apreciem si supunem atentiei dvs. netemeinicia sustinerilor efectuate in acest sens.
Astfel, odata in plus, aducem in atentia consumatorilor intentia nejustificata a celor din ROMAPIS de inducere in eroare a publicului privind rezultatele acestor teste, aceasta institutie urmand sa raspunda inclusiv penal pentru toate prejudiciile inclusiv cele de imagine suferite prin mascarea rezultatelor testelor care nu au pus niciodata in discutie vreo eventuala problema a produselor apicole supuse analizei.
Mai mult, urmare a comentariilor facute in on-line, atat presa cat si pe retele de socializare, Asociatia Crescatorilor de Albine Timis a procedat la recoltarea unor probe de miere din supermarketuri acestea fiind alcatuite din produsul ,,Miere poliflora de la Mos Costache 900,probe ce au fost trimise spre analiza Institutului de Cerecetare si Dezvoltare a Apiculturii Bucuresti.Rezultatele analizelor publicate pe retelele de socializare au demonstart ca produsul era conform cu legislatia in vigoare dar asta nu a impiedicat anumite publicatii sa interpreteze tendentious si cu rea-vointa aceste rezultate.Astfel sunt prezentate cu scop incriminator aceste rezultate ale unor parametri care sunt denumiti corect atat tehnic cat si stiintific ,zahar reducator,exprimat ca zahar invertit si zahar usor hidrolizabil exprimat ca zaharoza.
Cei doi parametri nu reprezinta decat suma unor componente ce se regasesc in mod natural in mierea de albine dintre care cele mai importante sunt fructoza si glucoza.
Ne exprimam pe aceasta cale profunda dezamagire in ceea ce priveste lipsa de profesionalism dar si de informare din partea unor oameni care ,in dorinta de sensational, nu fac decat sa intineze munca unui colectiv de oameni care,prin eforturi consistente au asigurat societatii noastre unul din primele locuri in ceea ce priveste cota de piata pe retailul intern.

Departament marketing-vanzari,
Director vanzari Danila Valentin

miere

Miere falsă, la preț de nimic, în magazinele Lidl! Şi tu ai fost păcălit?

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media