Doi dâmbovițeni, plecați de la un abator din Germania, au aflat pe drum că sunt pozitiv Covid-19

Situația fără precedent într-o localitate din Dâmbovița. Un bărbat și o femeie, concubini, care muncesc la abatorul din Germania unde peste 1000 de români au fost diagnosticați cu coronavirus, au plecat spre țară după ce le-au fost recoltate probele în Germania și înainte de aflarea rezultatelor. Cei doi au spus că ar fi întrebat dacă pot pleca și că ar fi primit voie. Totuși din informațiile din presa germană zona cu probleme ar fi fost închisă de autorități pentru a nu răspândi virusul. Deci  nu se știe exact în ce condiții au plecat.

Cei doi spun că ar fi fost contactați, telefonic, pe drum, de autoritățile germane care le-au spus că au coronavirus. Germania nu este însă zona roșie, așa că au intrat ușor în România, în ciuda acestui fapt.

Au ajuns săptămâna trecută la Valea Mare acolo unde locuiesc. Cei doi s-au fi autoizolat câteva zile, după care au întrebat autoritățile locale dacă mai stau sau nu în izolare, spunându-le și de testul pozitiv. Autoritățile au anunțat DSP, care a refăcut testul, (neavând rezultatul celui din Germania) care este tot pozitiv, așa că după o săptămână de la intrarea în țară cei doi vor fi internați.

Autoritățile se tem că există mai multe cazuri de dâmbovițeni care au lucrat în abatoarele cu probleme și care au reușit să părăsească zona înainte de impunerea restricțiilor de către autoritățile germane și înainte de aflarea rezultatului testului.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > r[email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro