Dezbatere, marca Antena 3, despre dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii dâmboviţene! (LIVE TEXT)

Astăzi, se desfăşoară în Corpul K al Universtăţii Valahia o dezbatere publică cu tema Dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii – condiţie esenţială pentru progresul Dâmboviţei. Dezbaterea face parte dintr-un proiect al Intact Media Grup, intitulat “România, te priveşte” şi care se va desfăşura pe parcursul întregului an în toate judeţele ţării. La dezbatere participă ministrul mediului Rovana Plumb, prefectului judeţulu,i Victor Sanda, preşedintele CJD AdrianŢuţuianu, fostul preşedinte al instituţiei, Florin Popescu, vicepreşedintele CJD, Leonardo Badea, precum şi o mare parte dintre primarii judeţului.

 

Intervenţie preşedinte CJD Adrian Ţuţuianu

Preşedintele CJD a subliniat că proiectul nu implică cheltuirea de fonduri publice, fiind un proiect al Intact Media. Printre priorităţile de dezvoltare ale judeţului, Ţuţuianu a subliniat necesitatea creării de locuri de muncă. “Din toate sondajele făcute rezultă că  81% dintre cetatenii judeţului sunt preocupaţi de găsirea unui loc de muncă.  Fie ei tineri sau bătrâni, toţi cer spriin pentru un loc de muncă. Suntem în primele 10 judeţe ca rată a şomajului”. Preşedintele CJD a vorbit şi despre necesitatea implementării corecte a proiectelor europene pentru a nu mai fi aplicate corecţii financiare.

Intervenţie ministrul mediului, Rovana Plumb

„Vreau să menţionez că judeţul Dâmboviţa nu este un judeţ care a atras foarte multe fonduri europene. Are câteva contracte. Dar nu e sufiecient să semnezi contractul. Important este să-l derulezi în aşa fel încât el să fie eficient. Progresul fizic al acestor proiect este foarte redus.” Ministrul a dat exemplul proiectului de reabilitare a reţelelor de apă din centrele urbane ale judeţului, cu o valoare de 140 de milioane de euro. Conform ministrului, la acest moment s-au decontat plăţi de doar 18 milioane de euro, iar stadiul fizic de realizare a proiectului este de 13%. 2 dintre cele 11 contracte semnate au fost reziliate. Cele de la Găeşti şi Titu,  întârzierile sunt de 9, respectiv 17 luni, întrucât s-a lucrat cu personal insuficient.

În legătură cu acest proiect, Adrian Ţuţuianu i-a solicitat ministrului ajutor pentru reluarea licitaţiilor pentru cele două proiecte. Preşedintele CJD a subliniat că în ambele cazuri firme au primit sume consistente în avans care sunt greu de recuperat.

Intervenţie Florin Popescu

 Florin Popescu a cerut explicaţii privitoare la tăierea fondurilor din bugetul consolidat al statului. Fostul preşedinte al CJD susţine că ministerul transporturilor o oprit o finanţare de 522 de miliarde de lei  pentru mai multe proiecte de la infrastructură printre care DN Bâldana – Târgovişte – Sinaia, lărgirea la 4 benzi a drumului Bâldana – Târgovişte sau podul de la Ioneşti.

În replică, Adrian Ţuţuianu a spus că proiectele de infrastructură amintite nu aveau ordine de începere a lucrărilor, iar în privinţa podului de la Ioneşti, anul acesta ar fi fost acordate 110 miliarde de lei vechi.

Florin Popescu a lăsat ministrului mediului câteva documente care susţin, în opinia sa, tăierile  de fonduri pentru infrastructura judeţului şi a părăsit sala după un schimb dur de replici cu primarul comunei Bilciureşti, Eftimie Ştefan.

Intervenţie vicepreşedinte CJD Leonardo Badea

Vicepreşedintele CJD şi-a canalizat discursul pe componenta educaţională. El a subliniat rolul educaţiei în dezvoltarea judeţului. “Dacă vrem o dezvoltare a judeţui avem nevoie şi de o infrastructură educaţională. Să facem un buget serios şi realist, altfel vom avea proiecte nefinanţate. Dâmboviţa are un potenţial legat cea mai importantă resursă. Resursa umană. Avem, aici, Univeristatea Valahia cu  8 facultăţi, învăţământ dezvolat pe componentele: licenţă, masterat, doctorat, cu mastrat şi în limbă străină.”

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro