Deputatul PC Georgică Dumitru – Declaraţie de Presă pe subiectul Automecanica Moreni

Distribuie:

Referitor la declaraţiile de presă recente ale liderului de sindicat al întreprinderii Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, care menţionează şi numele meu, în contextul unui apel pentru legiferarea industriei de apărare, fac următoarele precizări:

 În mandatul de deputat 2008  – 2012, în calitate de membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților am inițiat și susținut proiectul de revitalizare a întreprinderii Automecanica Moreni prin demararea programului național strategic „Transportor blindat pentru trupe 8X8”. În acest sens, şi prin contribuția mea, în urma întâlnirilor cu factorii de decizie de la nivel central, au fost alocate acestui program 20 de miliarde de lei vechi pentru prima etapă. Demersurile pe care le-am făcut în domeniul apărării au fost susținute și în cazul unităților de la Mija și Dragomirești, pentru ca industria de profil din Dâmbovița să-și mențină renumele câștigat pe piața internă, iar salariații de aici să aibă siguranța locului de muncă.

Atât în perioada 2008 – 2012, cât şi în actualul mandat de deputat, cu toate că reprezint  un alt colegiu, m-am raliat factorilor care pledează activ pentru votarea legii industriei de apărare, deplin conştient fiind de potenţialul semnificativ pe care judeţul Dâmboviţa îl are în acest domeniu. De asemenea, am convingerea că, în judeţul nostru, programul „Transportor blindat pentru trupe 8X8” se va concretiza, cu efecte benefice pentru forţa de muncă din zonă.

Înţeleg determinarea liderului de sindicat Constantin Bucuroiu pentru susţinerea cauzei industriei de apărare şi îl asigur de faptul că în acest demers îi suntem deja alături, atât eu, cât şi toți ceilalți colegi de-ai mei, parlamentari USL.

Totodată, vreau să subliniez că demersurile pentru votarea unei legi a industriei de apărare trebuie să meargă în paralel cu cele pentru o mai bună reorganizare şi retehnologizare a unităţilor de profil existente.

Nu în ultimul rând, îl asigur pe liderul de sindicat Constantin Bucuroiu că nu este nevoie de invitaţii lansate prin intermediul presei pentru a-mi face datoria şi îmi afirm, la rându-mi, convingerea că numai un efort conjugat al tuturor parlamentarilor, al factorilor de decizie responsabili, poate să conducă la rezultate vizibile în industria de apărare dâmboviţeană.

Deputat, Georgică Dumitru

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro