Dâmbovița: Rata șomajului, în scădere ușoară

3,43 % –  rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Dâmbovița în luna mai 2019

La sfârșitul lunii mai 2019, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița erau înregistrați 6573 șomeri (din care 3100 femei), rata șomajului fiind de 3,43 %. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,49 %, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,06 pp.

Din totalul de 6573 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Dâmbovița, 830 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 5743 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 1075 șomeri provin din mediul urban și 5498 sunt din mediul rural.

Structura șomajului pe grupe de vârste se prezintă sugestiv astfel:

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Dâmbovița (30,6 %), urmat de cei cu studii primare și fără studii ( 28,8 % ).     25 % dintre șomerii înregistrați au absolvit liceul sau școala postliceală. Șomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 12,3 % din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare sunt 3,3 %. Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 2831 persoane foarte greu ocupabile, 2738 greu ocupabile, 591 mediu ocupabile, iar 413 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Dâmbovița sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Dâmbovița,  la adresa www.dambovita.anofm.ro.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro