Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3655
29-11-2021

DÂMBOVIȚA: Pentru că nu mai sunt locuri, spitalele trebuie să suplimenteze paturile pentru pacienții Covid-19

Presiune maximă pe sistemul sanitar dâmbovițean în valul 4 al pandemiei Covid-19. În această dimineață, 436 de dâmbovițeni (din care 8 la ATI), infectați cu Covid-19, erau internați în spitalele din județ, 441 de paturi fiind numărul maxim de paturi aprobat de Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmbovița în cadrul planului de măsuri pentru organizarea spitalelor şi a unităţilor de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 şi a listei spitalelor şi unităţilor de dializă care asigură asistenţa medicală pentru pacienţi, cazuri confirmate şi suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competenţă.

Din cauza umplerii spitalelor autoritățile județene pentru identificarea unor soluții de creștere a capacității de paturi cu oxigen în cadrul spitalelor suport Covid-19 din județ.

În cursul acestei dimineți, am avut o întâlnire cu conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște: cea mai mare unitate medicală din județul nostru este copleșită de numărul mare al bolnavilor COVID-19 care sunt trimiși, în Târgoviște, de celelalte spitale din județ.
Pentru a rezolva această situație, astăzi, la solicitarea mea, împreună cu prefectul județului Dâmbovița, am avut o întâlnire la care au participat primari, reprezentanți ai primăriilor, dar și managerii spitalelor din Pucioasa, Găești și Moreni.
Pentru a nu bloca în totalitate activitatea Spitalului Județean de Urgență, am convenit împreună cu reprezentanții celor trei spitale din județ ca aceștia să ia toate măsurile necesare pentru a crește capacitatea de internare a pacienților COVID-19.
Am primit asigurări că fiecare spital din județ va reuși să se doteze, în cel mai scurt timp, cu echipamentele necesare, astfel încât pacienții să poată fi tratați, cât mai repede, în cea mai apropiată instituție medicală.” a precizat, după întâlnire, președintele CJD, Corneliu Ștefan.

În perioada imediat următoare, managerii spitalelor suport COVID-19 vor întreprinde demersuri în vederea operaționalizării de noi paturi cu oxigen, după cum urmează: 60 paturi – la nivelul Spitalului Orășenesc Găești, 16 paturi – la nivelul Spitalului Orășenesc Pucioasa, 10 paturi – la nivelul Spitalului Municipal Moreni se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmbovița.

 La  întâlnire au participat: Președintele Consiliului Județean Dâmbovița,  dr. ec. Ștefan Corneliu, Vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, ec. Cristea Marilena-Luciana, Vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, jr. Jîjîie Antonel, Secretarul General al Județului, jr.Popa Stănescu-Dănuț Nicolae, Directorul Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, dr. Stoica Sorin, Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, dr. Dumitrescu Claudiu, Managerul Serviciului Județean de Ambulanță Dâmbovița, ec. Gheorghe Mihail, Directorul Medical din cadrul Spitalului Municipal Moreni, dr. Codrea Cristian,  Managerul Spitalului Orășenesc Pucioasa, jr. Ancuța Adriana, Managerul Spitalului Orășenesc Găești, dr. Belușică Laurențiu, respectiv Primarul Orașului Găești, dl. Grigore Gheorghe.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media