DÂMBOVIȚA: Părinții strâng semnături pentru a scoate masca din școală. Cazul Râncaciov

 

Inițiativă de tip civic a părinților care au copiii înscriși la Școala Râncaciov din comuna Dragomirești. Mai multe persoane au semnat, în a doua zi de școală, un memoriu în care cer ca elevii și profesorii să nu mai fie obligați să poarte măști de protecție, la cursuri.  Astfel de situații s-au mai întâlnit și în alte județe. Explicațiile părinților sunt diverse: unii copii au ochelari care se aburesc, alții nu pot înțelege ce spun profesorii, unii spun că cei mici au acuzat dureri de cap și că au acuzat dificultăți de respirație.

Mihaela este unul dintre părinții care au semnat. Femeia spune că masca îi obosește pe copii:  “Copiii vin acasă epuizați. Mami mă doare capul, mami mă dor urechile. Nu mi se pare normal să îi obligăm. Unii poartă ochelari și li se aburesc. Eu aș dori să nu se mai poarte mască. Oricum în clasă stau distanțați. Cel de grădiniță, care nu poartă mască, nu îmbolnăvește acasă părinții, bunicii?

Și Mariana are doi copii la școală. Spune că după prima zi de școală, au acuzat dureri de cap pe care le atribuie purtării măștii, mai ales că nu erau obișnuiți.  “Copiii trebuie să respire aer curat, oxigen, nu dioxid de carbon. Copiii toată noaptea s-au văitat de durere de cap. Om mare și nu poți să respiri, d-apoi un copil. Să ne gândim că îi și îmbolnăvim cu purtarea măștilor. Îi ferești de una și în îmbolnăvești de alta.  Trebuie să facem ceva, e vorba de sănătatea copiilor noștri.”

Nu toți părinții sunt adepții teoriei ca virusul nu există, dar cred că el nu este atât de periculos pe cât se spune. În plus, aduc un argument aproape imbatabil: după ce ies de la școală copiii merg împreună către casă, fără măști, se joacă, stau apropiați, unii se țin de mâna și să îmbrățișează. Așa că riscul de infectare rămâne, cam același.

Părinții mai spun și că vine sezonul rece, iar unii dintre micuți vor tuși sau strănuta, iar în acest condiții se tem că profesorii vor chema ambulanța fără ca ei să știe unde le sunt duși copii.

Noi oameni mare respirăm greu. Azi noapte tot timpul dădea din mână în somn, ca și cum ar fi ridicat masca. Continuăm până se rezolva ceva. Soțul, de exemplu, nici nu voia să o mai lase la Școală. Ne pomenim că strănută copilul și că îl ia la spital și are Covid, cu teste false, cine știe. Nu am încredere în autorități. Au fost oameni bolnavi de rinichi, care au venit acasă morți de Covid” este opinia Cristinei, unul dintre părinții sceptici în privința virusului.

La fel este și sandală, o bunică în grija căreia sunt doi copii. Aceasta poveștește că cel mai mic nu înțelege ce vorbește doamna învățătoare din cauza măștii: “A venit ieri de la școală și a zis că se astupă. Când doamna vorbește cu ei, din cauza la mască nu înțeleg. Am întrebat fata: La ce oră de duci? Mi-a zis că nu a înțeles că era doamna cu masca la gură. Sunt multe țări care nu portă. Eu nu prea cred, că ați văzut și la televizor că zice că a murit de Covid-19, dar poate a murit de alte boli. Eu nu cred! Nu au mai murit oameni de gripă? Au murit. O sa încapă copii sa tușească, să strănute. Ce nu au mai fost copii bolnavi? Am fost la medicul de familie, i-am tratat acasă.  Când ies copii de la școală nu se întâlnesc, nu se îmbrățișează, se alergă. Atunci nu se mai îmbolnăvesc.”

Inițiativa strângerii de semnături îi aparține lui Ionel Duță. Bărbatul, tată a două fetițe gemene, este cel care a inițiat acțiunea, în prima zi de școală, când mai mult de jumătate dintre părinți fuseseră de acord cu el. Între timp, însă, cei mai mulți au renunțat. Bărbatul spune că oamenii se tem să ducă inițiativa până la capăt. “Mulți nu vor de frică să semneze nu primească amenzi. Am inițiat această procedură pentru că am dreptul să nu fiu de acord cu ei. Nu vreau să îmi asfixieze copii. Bioxidul de carbon va ajunge în sânge. Nu sunt de Doleanța noastră este să nu se mai poartă masca la ore, pentru că atunci când ies afară nu vor purta, se iau în brațe, se joacă. Nu este școală de corecție. Nu e pușcărie. Nici o lege nu îți poate impune restricția de a respira. După ce că ne-au luat traiul de zi ci zi, ne-au luat și oxigenul.

Ionel este unul dintre oamenii care nu crede în existența virusului. Se bazează pe experiența personală, călătorind foarte mult și intrând în contact cu mulți oamenii fără să aibă până acum vreo problemă. Recunoaște că nu are pregătire medicală, dar în același timp, bărbatul sune că a studiat anumite surse pe baza cărora este convins că masca dăunează sănătății copiilor.

Eu nu cred în virus. Umblu în toată Europa pe fiecare săptămână . Dacă exista trebuia să fiu mort. Am fost testat la greci testele. Scopul sunt banii și corupția”. a declarat Ionel.

Acesta spune că face parte dintr-un grup de inițiativă care va strânge semnături în întreg județul pentru eliminarea obligației de a purta masca în școală. Au contactat și un avocat cu care vor iniția o acțiune în instanță.

Autoritățile centrale nu iau, însă, în calcul acest lucru.  Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a îndemnat luni seara la respectarea în școli a regulilor privind purtarea măștii, distanțarea și folosirea dezinfectantului și a accentuat că renunțarea la acestea ar implica experimente pe care Guvernul României nu își permite să le facă.

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro