DÂMBOVIȚA Covid-19: Și farmaciile se confruntă cu lipsuri, în condițiile în care farmaciștii sunt o categorie foarte expusă

Deputatul Carmen Holban, farmacist de profesie, a atras atenția, astăzi, asupra problemelor cu care se confruntă această ramură. Pe lângă faptul că pe piață nu mai există anumite medicamente de care oamenii au nevoie, Holban spune că și farmaciile au dificultăți în a găsi dezinfectanți, nu doar pentru clienți, ci și pentru personalul, care este foarte expus riscului, datorită contactului cu oamenii.

Lipsa medicamentelor din farmaciile cu circuit deschis face ca pacienții dâmbovițeni să se confrunte cu lipsa medicației corespunzătoare tratamentului de care au nevoie. Amintesc unele dintre medicamentele care lipsesc pe lână Euthirox. Lipește și Hidroxiclorachină, Siofor, Concor, Betalok, Tamiflu.
De asemenea farmaciile se confruntă cu lipsa echipamentelor medicale: mănuși și măști, de asemenea lipsa dezinfectanților (cloraminaT, spirt medicinal). Toate acestea sunt inacceptabile în condițiile actuale în care ne confruntăm cu existența unei pandemii de Covid-19 în România.” a declarat Carmen Holban, într-o conferință de presă.

O veste bună este sprijinul pe care farmaciștii și asistenții de farmacie îl vor primi în perioada următoare:
Colegiul Farmaciștilor Dâmbovița împreună cu Colegiul Medicilor vor oferi în această perioadă dificilă celor 280 de farmaciști și 600 de asistenți de farmacie: 10 000 de măști, 180 de cutii cu mănuși, 300 de viziere și 10 termometre.
Vreau să le mulțumesc medicilor, farmaciștilor și tuturor celor care lucrează în această perioadă extrem de grea.” a mai spus Holban.

 

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro