Dâmbovița a depășit pragul de 1000 de cazuri de coronavirus. Peste 100 refuză internarea sau s-au externat la cerere

BULETIN DE PRESĂ

din data de 15.07.2020

 

În ultimele 24 de ore, 274 de polițisti din  cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 125 de polițiști locali, au continuat să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, cât și pentru asigurarea unui climat de ordine și sigurantță publică.

Astfel, au fost desfășurate 45 de acțiuni punctuale în cadrul cărora peste 130 de societăți comerciale au fost controlate.

Astăzi, conform DSP Dâmbovița:

  • Persoane confirmate cu COVID-19: 1037 (50 persoane astăzi)
  • Persoane vindecate, în total : 411
  • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 37
  • Persoane confirmate care refuză internarea, în total: 73
  • Persoane confirmate externate la solicitare, în total: 38.

Reprezentanții  ISU “Basarab I” Dâmbovița au efectuat 22 de misiuni pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești/domiciliu, respectiv misiuni pentru decontaminarea tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au efectuat 12 misiuni privind transportul persoanelor confirmate cu COVID-19 la unitățile spitalicești/domiciliu, iar cei ai DSP Dâmbovița au asigurat transportul probelor biologice recoltate.

Având în vedere creșterea îngrijorătoare de cazuri pozitive, înregistrată la nivelul județului nostru, recomandăm cetățenilor să manifeste seriozitate și responsabilitate în ceea ce privește respectarea măsurilor de distanțare fizică și a celor de igienă sanitară, pentru a nu pune în pericol întreaga comunitate.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

 

 

 

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro