Dâmbovița: Mai săraci! A crescut numărul alocațiilor pentru susținerea familiei

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița, în județul nostru, anul acesta, a crescut numărul alocațiilor pentru susținerea familiei.

Astfel, dacă în luna martie 2013, au fost plătite 6635 de astfel de alocații, în luna aprilie numărul beneficiarilor a ajuns la 6671, valoarea alocațiilor fiind de 414.838 de lei.

De asemenea, se pare că a crescut și numărul beneficiarilor de stimulent de inserție de la 667 la 69 de persoane.

Același trend ascendent s-a înregistrat și la numărul beneficiarilor de indemnizație pentru copil sau părinte cu dizabilități, de la 129, la 131 de persoane.

De asemenea, la venitul minim garantat, numărul persoanelor care primesc acești bani a crescut de la 7996 de persoane, plătite în martie, la 8.130, în luna aprilie.

Pentru copilul cu handicap se primește indemnizație de la 3 la 7 ani, în valoare de 450 de lei, și de la 3 și 7 ani, în valoare de 300 de lei. “Condiția este ca în perioada aceasta să nu  realizeze venituri și să nu primească de la nivelul primăriei indemnizație. O poate primi tatăl, iar dacă este mamă singură, aceea este singura excepție în care doamna poate primi și indemnizația de la primărie și indemnizația 3-7 ani”, spune Valentina Matei, purtător de cuvânt al Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița.

Al doilea tip de indemnizație este sprijinul lunar în cazul părinte cu dizabilități-copil cu dizabilități, cu precizarea că părintele poate avea certificat de handicap grav sau accentuat. Nu poate primi cel cu handicap mediu. Indemnizația este în valoare de 450 de lei, până la 3 ani și în valoare de 300 de lei pentru perioada de vârstă 3-7 ani.

Se mai acordă un sprijin lunar pentru cel care nu a lucrat, dar are copil cu dizabilități, în valoare de 300 de lei, între 0-3 ani și în valoare de 150 de lei, între 3 și 7 ani.

În cazul copilului normal și al părintelui cu dizabilități, părintele cu dizabilități, indiferent de tipul acesteia, poate primi indemnizație, chiar dacă nu a lucrat, cu condiția să nu realizeze venituri, pentru copilul până la 2 ani, 450 de lei, iar pentru copil între 2 și 7 ani, 150 de lei.

În Dâmbovița, 130 de persoane care îndeplinesc aceste condiții sunt în plată.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro