Curtea de Justiţie a UE a decis, în cazul târgovișteanului Adrian Coman, că noțiunea „soț” cuprinde și soții de același sex

Soții Coman-Hamilton, Adrian şi Clai, au ajuns la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene după ce statul român a refuzat să le recunoască căsătoria și să acorde drept de ședere lui Clai Hamilton. Cei doi doresc să se stabilească  în România, unde locuiește mama lui Adrian, originar din Târgoviște. Curtea a decis în favoarea celor doi: Noțiunea „soț”, în sensul dispozițiilor dreptului Uniunii privind libertatea de ședere a cetățenilor Uniunii și a membrilor familiilor lor, cuprinde soții de același sex”.  “Deși statele membre sunt libere să autorizeze sau să nu autorizeze căsătoria homosexuală, ele nu pot împiedica libertatea de ședere a unui cetățean al Uniunii prin refuzul de a acorda soțului său de același sex, resortisant al unei țări non-UE, un drept de ședere derivat pe teritoriul lor”, se afirmă în deschiderea deciziei, citată de protv.

În anii 2000, Adrian a fost  primul director al ACCEPT România, organizaţia care promovează drepturile persoanelor LGBT.  În 2002,  a plecat în Statele Unite ale Americii prin Loteria Vizelor. ACCEPT-ul tocmai reuşise să obţină abrogarea celebrului articol 200 din Codul Penal, care incrimina penal relaţiile homosexuale. Cei doi s-au cunsoscut la New York și căsătorit în 2010, la Bruxelles. Adrian lucrează pentru protecția drepturilor persoanelor LGBT  la Fundația Arcus, iar Clai este designer grafic la una din cele mai mari firme de cosmetice din lume.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro