Cristi Stan (USL): “Un preşedinte incompetent şi un guvern de marionete au „vândut” imaginea României”

DECLARAȚIE DE PRESĂ

 

În buna tradiție a bocitoarelor lipsite de talent, Partidul Democrat Liberal și-a găsit un bun prilej de a ne reaminti că nimeni și nimic nu vor putea lecui de ridicol și stupiditate formațiunea.

„Eșecul Schengen” a umplut spațiul public autohton cu exprimări democrat-liberale care au balansat cu lejeritate între iresponsabilitate și indecență, ipocrizie și grosolănie.

Tupeul, încă în viață, în dreptul căruia au făcut carieră cei mai mulți pdl-iști, s-a manifestat în cotele sale cele mai îngrijorătoare pe un subiect în dreptul căruia rușinea de temelie ar fi obligat la tăcere cu fața în jos.

Pentru că e revoltător să asistăm astăzi la cursuri de bună purtare europeană predate de unii care au rămas (de mai multe ori) repetenți pe acest domeniu. E revoltător să ni se ofere mustrări publice din partea unor figuri sinistre ale peisajului politic autohton. E revoltător, în fine, să ne dicteze alde Băsescu, Boc sau MRU, analfabeți de rang înalt pe subiecte de politică externă, principiile aderării la Schengen.

Dacă, însă, tot au ratat o bună ocazie să tacă, poate că domnii și doamnele din PDL își recapătă memoria și conștientizează disprețul provocat.

9 (nouă) ani de zile a avut la dispoziție președintele Traian Băsescu, părintele de suflet al PDL, să-și activeze talentele în domeniul responsabilităților externe din fișa postului. Și 3 (trei) ținte mari și-a propus: eliminarea MCV, intrarea în Schengen și aderarea la moneda euro. Care e situația astăzi? Eșec lamentabil pe linie, în toate cauzele.

Câteva borne trebuie evidențiate.

Primul termen la care România planifica aderarea la Schengen era anul 2011. Cu domnul Băsescu – președinte, cu domnul Boc – premier, cu un guvern fidel la buzunar. A fost ratat momentul și niciunul din vinovații vremii nu manifestă decența elementară de a recunoaște modul lamentabil în care a fost gestionat demersul.

Mai mult decât atât, domnul Băsescu pare să fi uitat cum își dădea examenul de incompetență blocând la graniță tirurile cu lalele din Olanda. Sau cum negocia aderarea României din parcarea supermarketului.

Sunt chestiuni care s-au întâmplat, evenimente de parcurs care au desenat, în final, o concluzie dramatică pentru România: un președinte incompetent și un guvern de marionete corupte și mincinoase au „vândut” imaginea României pe plan extern. Cu rezultatele de rigoare.

 

 

PSD Dâmbovița

Purtător de cuvânt CRISTIAN STAN

 

Citeşte şi: Declaraţii despre Schengen! Ionuţ Săvoiu-varianta puterii vs Monica Macovei-varianta opoziţiei!

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro