Covid-19: Guvernul a decis majorarea amenzilor pentru cei care încalcă măsurile Ordonanței militare

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat, vineri, în timpul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria, că Executivul a decis, printr-o ordonanță de urgență, majorarea amenzilor aplicate persoanelor care încalcă măsurile de limitare a răspândirii infecţiilor cu coronavirus.

“O altă ordonanţă de urgenţă, tot pentru gestionarea cât mai bună a stării de urgenţă în care se află în acest moment România, priveşte înăsprirea amenzilor pentru contravenţiile săvârşite pe perioada stării de urgenţă. Aici sunt avute în vedere în special contravenţiile săvârşite împotriva măsurilor de limitare a răspândirii infecţiilor cu coronavirus, iar pentru cei care nu respectă reglementările adoptate în acest sens contravenţia se amendează cu o sumă cuprinsă între 2.000 şi 20.000 de lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice, valoarea acestei amenzi este cuprinsă între 10.000 şi 70.000 de lei”, a declarat Dancă.

Acest lucru ar trebui să le dea de gândit dâmbovițenilor, având în vedere faptul ca sunt în continuare foarte mulți cei care nu respectă prevederile.  Echipe mixte de polițiști, jandarmi și militari vor patrula și în zilele următoare prin județ pentru a vedea cum sunt respectate prevederile ordonanței militare.

În ultimele 24 de ore, în județul Dâmbovița au fost constituite  la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița 189 de patrule, dintre care 59 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, care au acționat pentru verificarea respectării măsurii de autoizolare la domiciliu. De asemenea, au fost efectuate 3 însoțiri, de către polițiști, către centrele de carantină.

În urma activităților desfășurate, au fost verificate 2198 de persoane, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu fiind aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea măsurii de izolare. De asemenea, au fost aplicate 205 sancțiuni în valoare totală de 257.200 lei pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației (Ordonanța militară 3/2020).

Polițiștii din Dâmbovița continuă să acționeze în colaborare cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro