Copil mușcat pe stradă de un câine maidanez, la Titu

O fetiță a fost mușcată, aseară, de un câine fără stăpân, în zona Pieței din orașul Titu. Conform martorilor copilul se plimba cu câinele său în lesă, când animalul de companie a fost atacat de maidanezi. Copilul a încercat să își ajute prietenul necuvântător, dar a fost rănit. A fost ajutată de mai mulți tineri care erau în zonă.

Titu, este unul din orașele în care problema câinilor fără stăpân nu a intrat în prioritățile administației locale.

Cetățenii sesizează adesea, atât presei, cât și în mediul virtual problema animalelor de pe străzi.

Strada Liniștii, Orașul Titu. În fiecare zi atât copiii, cât si adulții sunt obligați să treacă prin haitele de câini pentru a ajunge lașscoala sau la serviciu” a scris recent, o doamnă, pe un grup de facebook destinat locuitorilor orașului, unde a postat și câteva imagini.

Titu nu are adăpost de câini și nici serviciu de ecarisaj. La începutul lunii octombrie, consilierul local Vlad Oprea, atragea atenția asupra problemei gestinării câinilor fără stăpân, în oraș. O firmă mică din Ploiești este plătită pentru rezolvarea problemei, dar nu se ște exact care este contribuția acesteia, mai ales că nu este nici o schimbare în oraș la acest capitol.

O problemă pe care vreau să v-o semnalez și pentru care, văd, că administrația locală nu are nici o soluție – câinii fără stăpân.

Totuși, în lipsa unor soluții, până la finele anului se vor cheltui 63.000 de lei, pe un contract sub semnătura primarului nostru, pentru “gestionarea câinilor fără stăpân”.

Banii ajung la o firmă din Ploiești (Heremy Vet-Clinic SRL), înființată în urmă cu 2 ani și care a avut anul trecut o cifră de afaceri aproape cât contractul de la Titu. Ceea ce mă face să îmi pun foarte multe semne de întrebare.

Sunt un iubitor al animalelor! Cei care mă cunosc, știu asta!

Dar nu este în regulă să cheltuim, din contribuțiile cetățenilor la bugetul local, un sac de bani, fără nici un rezultat.

Oamenii merg cu teamă la serviciu, dimineața, se întorc cu teamă acasă, seara, la fel elevii și pensionarii care sunt nevoiți să ajungă în anumite zone din oraș, din cauza haitelor de câini. La rândul lor, animalele nu au nici o vină, ajungând pe străzi tot din vina lipsei de grijă din partea oamenilor.

Alte orașe au rezolvat demult aceste probleme. O vom face și noi, din toamna viitoare #pentruTitu.” spunea Oprea.

La numai o lună, un copil a căzut victimă animalelor de pe domeniul public. Este absolută necesară găsirea unei soluții, atât pentru siguranța oamenilor, cât și pentru cea a animalelor.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro