Componenta misogină a politicii locale! Din 33 de candidaţi pentru Parlament, doar 2 sunt femei

 

Singurii care au avut curaj să promoveze, în 2012, “tocuri” pentru Parlament sunt social democraţii prin Rovana Plumb, pe colegiul 2 Pucioasa, şi Carmen Moldovan, pe colegiul 8 Găeşti. Prima, dâmboviţeancă de la Buciumeni, cea de-a doua, sugestie de la centru, îmbrăţişată “cu bucurie” de pesediştii locali, bucureşteancă de origine.  Dacă Plumb va reuşi să obţină încă un mandat de deputat, va fi prima dâmboviţeancă ce-şi va reprezenta judeţul în Parlamentul României.

Acum 4 ani, deşi pe liste s-au aflat 5 femei, printre care Elena Manolescu – PDL Colegiul Senat 1, Marian Cristea – PNL Camera Deputaţilor, Colegiul Târgovişte sau Dincă Georgeta – PSD Camera Deputaţilor, Colegiul Găeşti, nici una nu a reuşit să ajungă parlamentar. 

De altfel, reprezentantele sexului frumos n-au primit la nivelul judeţului nici posturi cheie în administraţie indiferent de tredul politic. Nici o femeie nu a fost prefect, preşedinte sau vicepreşedinte al CJD, primar sau viceprimar în municipiile Dâmboviţei. Pentru posturile în deconcentrate doamnele sunt preferate pentru acele instituţii care au legătură cu învăţământul şi cultura, mai rar pentru alte domenii şi niciodată în posturile cheie ale administraţiei.

 La nivel local, din 89 de localităţi doar3 au primăriţe: Cornăţelu, unde Floarea Rădulescu a fost investită de comunitate cu încredere pentru al doilea mandat consecutiv, Bezdead, unde Teodora Anghelescu a câştigat primul ei mandat şi Nucet, une Luiza Bărboiu este deja la cel de-al treilea.

 

 

 

 


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro