Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște în vizorul Gărzii Naționale de Mediu, după ultimul episod de poluare

FOTO: Captura MDI Tv  

  Inspectorii Gărzii de Mediu Dâmbovița s-au autosesizat… în urma poluării  care a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, la  Combinatul de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște, când un nor negru de fum a făcut irespirabil aerul din zonă, dar și din localitățile limitrofe. Vestea a ajuns destul de repede și la ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu care a dispus imediat un control al Gărzii de Mediu la agentul economic poluator, pentru a aplica sancțiunile care se impun  într-un astfel de caz.

   Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, susținute la sediul ALDE Dâmbovița, că  a cerut inspectorilor de la Garda de Mediu Dâmbovița să-i pună la dispoziție procesul-verbal încheiat în urma controlului efectuat la COST și a dat asigurări că este cu „ochii” pe combinatul târgoviștean, iar următoarea monitorizare a acestuia va fi făcută de către Garda Națională de Mediu.

    „Tocmai pentru că poluarea de la Combinatul de Oțeluri Speciale a fost „accidentală” la sfârșitul săptămânii trecute, respectiv duminică, am dat ordin  Gărzii Județene de Mediu să meargă să facă control. Astăzi am fost special să văd dacă s-a încheiat controlul și să mi se prezinte procesul-verbal de încheiere a controlului, să văd exact penalitățile, ținând cont că societatea se află în insolvență. Următoarea monitorizare va fi făcută de Garda Națională de Mediu și lucrul acesta vă promit că o să se facă, pentru că eu ce am promis am și făcut”, a declarat la Târgoviște, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Valeriana

PNL AldeGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște în vizorul Gărzii Naționale de Mediu, după ultimul episod de poluare

  • 22 februarie 2019 at 21:19
    Permalink

    A venit motostivuitoarea la Târgoviste cine dracu o fi chemato

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro