BUGET: Opoziţia dâmboviţeană a depus sute de amendamente, puterea nici unul!

Distribuie:

Astăzi, comisiile parlamentare încep discuţiile pe proiectul de buget adoptat de Guvern miercurea trecută. Conform ultimelor date prezentate de Ministerul Finanţelor, proiecţia bugetară este construită pe o ţintă de creştere economică de 1,6% şi un Produs Intern Brut de 623,3 miliarde lei. Aseară a apărut şi informaţia conform căreia parlamentarii USL nu au voie să depună amendamente. Cel care a aruncat bomba în mediul public este senatorul de Târgovişte Moreni, Sorin Roşca Stănescu. Liberalul s-a arătat nemulţumit de decizia conducerii USL subliniind că are mai multe propuneri concrete locale pentru proiectul de buget. De altfel, cu câteva zile înainte senatorul de Dâmboviţa, Leonardo Badea, spunea într-o conferinţă de presă că parlamentarii USL nu vor avea amendamente. 

La polul opus, opoziţia are sute de propuneri. Florin Popescu, în numele grupului democrat liberal, a depus 130 de amendamente la alegea bugetului. Popescu spune că acestea vizează în principal proiectele de infrastrucutră, campusul universitar, spitalul judeţean dar şi obiective de interes local.

La rândul său, Radu Popa singurul parlamentar de Dâmboviţa al PPDD a cerut o listă cu obiectivele în derulare la nivelul judeţului şi a depus mai mult de 100 de amendamente.

Bugetul va fi dezbătut în plenul parlamentului, marţi, 5 februarie. Până atunci opoziţia îşi va susdţine separate fiecare amendament în cadrul comisiilor parlamentare. În total, PDL are nu mai puţin de 10 000 de amendamente.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro