BUGET 2013: După USL – “mumă”, după PDL – “ciumă”! Vezi cât primeşte Dâmboviţa

Conform acestuia, în judeţ vor ajunge : „din sume defalcate din TVA, pentru cheltuieli descentralizate (finanţarea unităţilor de învăţâmânt, centre universitare de stat, salarii, sporuri, plata salariilor obţinute în instanţă, drepturile asistenţilor persoanelor cu handicap, indemnizaţiile lunare ale acestor) 213 milioane lei. Faţă de anul trecut, este o  creştere de  11,38% a sumei alocate.

Din sume defalcate din TVA, pentru cheltuielile descentralizate la nivelul judeţului (susţinerea copilului, centrelor de asistenţă socială, produse lactate şi de panificaţie pentru şcoli, învăţământul special) Dâmboviţa va primi 39 milioane de lei, cu 4,1% mai mult decât anul trecut. Pentru echilibrarea bugetelor locale vom primi 56 milioane, cu 14% mai mult faţă de anul trecut. 8,283 milioane sunt alocate pentru drumuri judeţene. Este o scădere cu 2%, dar la nivelul judeţului Dâmboviţa în bugetul marilor proiecte intră la finanţare anul acesta: drumul pe 4 benzi de la Bâldana până la Titu, centura ocolitoare a oraşului Titu şi modernizarea drumul Târgovişte Sinaia.”, a precizat senatorul USL, Leonardo Badea.

 

 

La polul opus, liderul democrat liberal deputatul de Târgovişte Florin Popescu, se arată îngrijorat: “Resursele alocate sunt infime pentru o relansare economică a judeţului sau pentru finalizarea proiectelor vechi începute cum ar fi Drumul Naţional 71 Bâldana – Târgovişte – Sinaia.  Pe Ministerul Sănătătii nu vin bani pentru spitalul judeţean pentru investiţii, pe drumuri naţionale singura investiţie care sperăm să se termine este podul de la Ioneşti, unde sunt prevăzute 11 milioane de lei. DN 71 Bâldana — Târgovişte Sinaia nu începe, DN 7, la fel, nu este finanţat, după cum spre mare mea deziluzie este scoasă din lista de finanţări şi Centura Târgoviştei, inelul II, un proiect vechi de 6- 7 ani de zile. Era un pachet de linii de centură Târgovişte, Titu, Roşiori de Vede. A rămas doar Titu, probabil în urma intervenţiei celor de la Renault, care fac mai mult lobby la guvern decât face conducerea USL Dâmboviţa.  Sunt dezamăgit şi pentru că din 5 milioane de lei care erau necesari pentru finalizarea campusului s-au prevăzut anul acesta doar 1 milion de lei. Bani sunt, dar s-au dus acolo unde este a fost un loby mai puternic. Tot 1 milioan de lei s-a dus în comuna Belciugatele pentru o staţie de epurare a unei Facultăţi Sanitar Veterinare.” a precizat Popescu într-o conferinţă de presă a partidului.

 

Cum perecepţia celor doi asupra bugetului este diametral opusă, nu ne rămâne decât să aşteptăm finele anului că să vedem cine  a avut dreptate şi cine nu.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro