Vicele din Hulubeşti, demis de colegi şi apărat de Prefectură, se războieşte cu CL, în instanţă

Uite viceprimarul, nu e viceprimarul! Se întâmplă, unde altundeva decât la Hulubeşti, localitate dâmboviţeană unde şi-a băgat dracu coada-n politică şi administraţie şi nu a mai scos-o!

De  pe 14 august, hulubeştenii nu mai au vice. Ion Cursureanu s-a dus, cum a venit: prin votul majorităţii consilierilor. E adevărat că la venire a fost unanimitate, la plecare, jumătate plus 1. Iar celui mai pesedist dintre hulubeşteni i s-a tras, nu de la un pedelist cum era de aşteptat, ci de la un liberal. Cursureanu nu a vrut să respecte protocolul scris, încheiat cu aliaţii liberali, conform căruia dacă un consilier al vreuneia dintre formaţiunile ce compun USL ieşea din consiliu, era inlocuit de un coleg din acelaşi partid. Mai exact, din CL Hulubeşti ar fi dorit să se retragă liberala, Cristina Roată, iar Cursureanu a refuzat să accepte în echipă un alt PNL-ist, preferând un apropiat de-al său, membru PSD. Mişcarea a fost complet neinspirată! Roată a votat cot la cot cu democrat liberalii lui Chiriţă, demiterea viceprimarului Ion Cursureanu, care a învăţat o lecţie importantă: cine nu-şi respectă aliaţii, poate pierde războiul.  Schimbarea l-ar fi uns la suflet pe primarul Chiriţă, care cică ar fi luat şi mobila din biroul vicelui după care a încuiat uşa, să fie sigur că nu mai are cum intra.

Aşa stând lucrurile, în oricare altă localitate lucrurile erau simple! Dar nu şi la Hulubeşti! Două sunt chestiunile care frământă acum politica locală. Prima, atacarea în contencios administrativ a deciziei CL de către prefectura judeţului, într-o hârtie care poartă semnatură prefectului şi a unui şef serviciu, în care nu există nici o explicaţie asupra elementelor de nelegalitate invocate. Şi doi, procesul pe rol pe care fostul vice l-a intentat consiliului pe care l-a iubit când i-a dat totalitatea voturilor că să ajungă în funcţie. Dacă mai punem şi faptul că pesedistul Cursureanu a ajuns vice la propunerea unui consilier PDL, fost primar pe perioada suspendării primului mandat al lui Chiriţă, circul e complet! 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro