Asociația Literata organizează săptămâna viitoare două evenimente dedicate martirilor din temniţele comuniste

Asociația Literata vă invită luni, 14 mai 2018, începând cu ora 19.00, cu ocazia “Zilei naţionale de cinstire a martirilor din temniţele comuniste”, la slujba de pomenire a martirilor care se va oficia la Monumentul Eroilor Anticomuniși (lângă Camera de Comerț – Calea Câmpuluing, Târgoviște).

Asociaţia LITERATA organizează marţi, 15 mai 2018, începând cu ora 17.00, la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” (Târgovişte, str. Stelea, nr. 2), conferinţa cu tema „MARTIRI AI LUI HRISTOS”.

Invitatul special al evenimentului este părintele ieromonah Grigorie Benea, stareţul mănăstirii „Sf. 40 de Mucenici – Memorial Gherla”, care va face o expunere cu privire la importanţa şi necesitatea cunoaşterii vieţii acelora care au avut de suferit în temniţele comuniste pentru credinţa creştin-ortodoxă. Totodată, se va face o analiză a felului de spiritualitate care a caracterizat perioada regimului comunist în România, facându-se o comparaţie şi cu alte ţări aflate sub acest regim. Participanţii vor avea posibilitatea, după expunere, să pună întrebări invitatului.

Evenimentul va avea parte şi de un moment artistic, formaţia „BASARABII” din Fieni urmând a susţine un mini-concert cu melodii dedicate martirilor din temniţele comuniste.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro