ALEGERI 2016: Reprezentantul PSD Dâmbovița în BEJ a făcut poliție politică în perioada comunistă

Partidul Social Democrat se dezice de angajații fostului PCR, dar nu și de angajații fostei Securități. Ba chiar și defilează cu unii dintre ei. Unul dintre cazuri este chiar la Dâmbovița, unde reprezentantul PSD în Biroul Electoral Județean este fost ofițer de securitate care a făcut poliție politică. Ştefan Ioniță a făcut, conform CNSAS, poliție politică între 1985 și 1989 din postura din locotenent major și, ulterior, căpitan în cadrul Inspectoratului Județean de Securitate Dâmbovița.

Stefan Ionita, membru ]n BEJ, la depunerea candidaturilor PNL

Stefan Ionita, membru ]n BEJ, la depunerea
candidaturilor PNL

Ioniță a urmărit persoane care aveau legătură cu străinii și asupra cărora plana suspiciunea că ar dori să părăsească țara. Pentru aceasta a instalat mijloace de ascultare la domiciliu, a introdus persoane în rețeau informativă, a făcut investigații și filaje la locurile de muncă ale celor urmăriți și, chiar, percheziții secrete la domiciliile acestor persoane.

În ultimii ani, fostul ofițer de securitate a fost angajat al Parlamentului României ca și consilier la un cabinet parlamentar. În prezent conduce Organizația de Seniori a PSD Târgoviște.

Specialist în montat microfoane,  făcut percheziții și filaje 

Unul din târgoviștenii urmăriți a fost M.P.G, șeful unui service, în cadrul unei acțiuni de poliție politică dacianumită “Luneta”. Omul a fost urmărit zile în șir între orele 8.00 și 19.30. “La orele 17.20, «Emil» a ieșit de la braseria Dâmbovița și a mers la restaurantul din cadrul hotelului. În fața restaurantului s-a întâlnit cu G. Liliana și au ocupat loc la o masă. G. Liliana părea nervoasă”, notează în 12.07.1985 ofițerul de supraveghere, precizând că a anexat “3 fotografii și 35 cm de film”. Terorizați că Păun și “concubina acestuia” puteau fugi din țară, securiștii sunt cuprinși de o adevărata isterie. Planurile de măsuri, care acoperă o perioadă de câțiva ani și la care și-au dat mâna securiști din trei județe, stau dovadă. Celor doi le sunt confiscate pașapoartele și niște invitații în Anglia. Cei care se ocupă direct de urmărirea lui M.P.G., care dirijează interceptarea corespondenței, montarea microfoanelor și coordonarea informatorilor sunt căpitanii Dragomir Valeriu și Ionița Ștefan de la Securitatea din Dâmbovița.

Un alt caz este cel al avocatului Sandu Chirițescu. Securitatea făcuse o pasiune pentru el. Știau ce mânca, cu cinechiritescu front vorbea, i se deschidea corespodența și coletele, îi urmăreau telefonul și mașina. Faptul că a intrat în contact cu foarte mulţi străini la hotelurile unde lucra vara și nu vroia să-i toarne, îl făcuse un element extrem de periculos. Într-un an a primit o pereche de cizme de la o franțuzoaică, prin poștă. Securitatea i-a dat o cizmă într-un an, iar pe cea de-a doua anul viitor.  Securitatea știa tot ce făcea și încerca, conform documentelor, să-l prindă în flagrant cu valută pentru a fi arestat. Un informator declarase că are intenția de a părăsi țară, lucru real de altfel. Era în anii 1980 când visul tuturor era fuga din țară. A veni Revoluţia însă, iar Chiriţescu, ca un omagiu adus tatălui său, a intrat în avocatură, unde ca o ironie a istoriei şi-a intersectat de nenumărate ori drumurile cu foştii săi urmăritori, „democratizaţi” între timp. Conform documentelor Ioniță este cel care a răspuns de efectuarea de mulaje după cheile acestuia, de introducerea de mijloace de înregistrare în locuința sa, dar și de prinderea în flagrant a lui Chiritescu.

Situația României în care sute de fosți securiști ocupă funcții plătite de statul român a făcut obiectul unor materiale de presă ale agențiilor internaționale. Chiar și “Washington Post” titra că sute de membri ai fostului regim comunist din România și agenți ai fostei poliții secrete continua sa ocupe poziții de rang înalt în structurile guvernamentale de la București și în cadrul mediilor de afaceri din România. Aceste lucru îngreunează democratizarea reală a României.

ionita-1-623x1024

stefan ionita

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 4 ganduri despre “ALEGERI 2016: Reprezentantul PSD Dâmbovița în BEJ a făcut poliție politică în perioada comunistă

 • 7 iunie 2016 at 20:53
  Permalink

  Cine poate oase roadie cine nu nici carne moale

  Reply
 • 4 iunie 2016 at 22:02
  Permalink

  Tara asta in care incercam sa traim e formata din jigodii comunisto securiste turnatori cei de ieri sint cei de azi pt ca au semnat contract cu diavolul si nu se pot lepada de satan mai adevarat ca te lapezi de satana nu exista iar multe javre nu sa u lepadat acest sec ionita stefan viola cu bastonul di dotare femeile in biroul securit sa i spuna cu ce cetateni straini sa u culcat dta e condusa in continuare de sec sau acolitii si turnatorii lor stan e format la sc finului nasului tutuianu care la rind e pregatit de nasul antonescu jig se nasesc intre ei sa nu le ia altcineva cascavalul a gresit brucan tatal lor prognozind 20ani de astia nu scapam decit prin disparitie cita vreme legea lustratiei nu vrea nici un partid s o promiveze

  Reply
 • 4 iunie 2016 at 20:06
  Permalink

  Din pacate dupa 25ani nu scapam de javrele securiste dambovita e condusa de tutuianu finul securistului decolarat antonescu stan vrea sa fie pprar dupa ce a nenorocit upet tgv pri vz frauduloasa a activelor si a garsonierelor e clar cine vinde in interes de grup sau personal accede pe esicherul politic faceti frati romani adevarati un consens UNITIVA sa zadarnicuti bagabonzii comunisto securisti care au nenorocit si vor nenoroci incontnuare romania acest vagabond de ofiter ionita stefan facea interogatoriu cu femei introducindu le bastonul lui de securist in vagin sa i spuna cu cine sa u culcat . Asta da tara la 26 ani apropi si seful lor brucan a gresit stam la stapinii securisti sa ne mmanipuleze ce sa facem dumnezeu sa ajute romania sa ne scape de javre

  Reply
 • 4 iunie 2016 at 19:44
  Permalink

  Asa, si care e spilul? Cui, nu-i convine? Lui Vladu, lui Caracota, lui Prisacaru, lui tata mare? Ok, e securist, si? Cand Marin Antonescu era eminenta cenusie a pedelacilor, actuali penelisti , si tot partidul il venera si ii executa ordinele, cum era? Mai partidelor, voi chiar nu intelegeti ca numai fraierii, car sunt din ce in ce mai putini, mai pun botul la asemenea prostii? Nu e singurul securist, unul de al pedeleului e uitat dracului in functia de director pe la Politia Locala, Dinu, il mai tineti minte? Mizerabil e ca nici un partid ce s-a perindat pe la putere, nu a intervenit legislativ in sensul ca, cei ce au facut parte din structuri sa nu ocupe functii politice si administrative. Asa ca pentu unul si cei ca mine, articolul e praf … electoral. Succesuri.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro