Adrian Ţuţuianu: “Eu văd Târgoviştea ca fiind o capitală culturală a regiunii noastre”

Preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu, pare a-şi fi făcut propria strategie în cursa regionalizării. Cum nimic nu e bătut în cuie, iar subiectul cu cine va fi capitală regiunii este unul fierbinte, preşedintele CJD crede că Târgoviştea ar putea deveni capitală culturală a regiunii, având în vedere şi declaraţiile lui Liviu Dragnea care preciza că nu va exista o singură structură de conducere. “Eu văd Târgoviştea ca fiind o capitală culturală a regiunii noastre şi, în acelaşi timp, poate fi centrul universitar al regiunii, pentru că avem şi cele mai multe facilităţi. Vom termina campusul universitar, avem atâtea facultăţi, studenţi foarte mulţi, cea mai largă plajă de facultăţi dintre toate universităţile de stat din zonă şi suntem mai bine cotaţi decât universităţile din jur. (…) Un document oficial, prin care, vreodată, PDL-ul să fi stabilit unde sunt capitalele nu există. Sunt poveşti. Al doilea lucru-noi nu ştim foarte bine cum vor fi regiunile. Sunt unii care spun, şi eu împărtăşesc treaba asta, cel puţin astăzi, cât timp nu am alte argumente-eu împărtăşesc teza a opt regiuni de dezvoltare, pe structura actuală a regiunilor de dezvoltare economică, pentru că asta elimină foarte multe discuţii şi dispute şi, în acelaşi timp, reprezintă un pas înainte din două perspective. O dată, există ADR-urile, cu specialişti care devin aparatul pentru regiunea respectivă şi în al doilea rând, ne şi cunoaştem. Am lucrat împreună în diverse comitete, comisii.”, a precizat Ţuţuianu.

 Subiectul va fi dezbătut în martie de Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene, unde Ţuţuianu trebuie să pleda cauza Dâmboviţei: „Eu nu cred că vom avea o capitală administrativă, în sensul cel mai concret al termenului, în următorii şase ani de zile, pentru că asta va genera dezbateri nenumărate şi va putea genera şi o pierdere de electorat în anumite zone. Asta este opinia mea şi am să o spun şi în structurile interne de partid şi la UNCJR. Pe 6-7 martie, la Sinaia, are loc Adunarea Naţională a Consiliilor Judeţene, unde avem pe ordinea de zi şi prezentarea bugetului, alegerea domnului preşedinte, în locul domnului Dragnea şi regionalizarea, care are o zi destinată dezbaterii şi atunci vom trage nişte concluzii mai aproape de adevăr.” a mai precizat preşedintele CJD.

Ideea de Târgovişte – capitală culturală este susţinută de şi edilul municipiului. Acesta avansa în luna noiembrie o invitaţie pentru susţinerea proiectului Târgovişte, capitală a culturii europene.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro