Adrian Țuțuianu – de la Zeu, la Icar (de la chematul poliției la raport, la aflarea pe lista neagră a poliției)

În mai puțin de 6 luni de zile, senatorul Adrian Țuțuianu chiar a trecut de la postura de Zeu, la cea de Icar, cum îi spunea și poezia dedicată lui de un prieten și pe care și-a publicat-o pe facebook (de fapt dedicată lui Funar de “prietenul” Vadim,  două personaje colorate ale politicii românești).

Nu mai am, prieteni, ce să vă ofer / Rând pe rând, ca lașii, m-ați trădat cu toții/ Am rămas mai singur ca Icar pe cer / Să-mi urmez destinul, să mă lupt cu sorții (n.r. hoții, în poezia originală). …. Eu v-am luat sub brațul meu ocrotitor/ Eu v-am pus în funcții, eu v-am apărat (n. r. eu am pus ștampila,  în poezia originală)/ Eram zeul vostru binefăcător/ Iar trădarea voastră m-a îngenunchiat.”

Zeu era  în august când le transmitea primarilor, de la pupitrul Consiliului Județean Dâmbovița, ca va chema șeful poliției la raport. Șeful poliției, era la vremea respectivă, interimar, Sorin Păun, Zepiși fiind în concediu medical. Conform lui Țuțuianu, Păun ar fi trebuit să îi explice de ce un polițist de la rutieră l-a oprit, în trafic, pe șoferul care conducea mașina în care se aflau reprezentanții presei (“ăștia“) care îl urmau pe Țuțuianu prin județ. Într-un punct de vedere al IPJ Dâmbovița, ulterior apariției înregistrării, Danil Zepiși a negat că vreun polițist ar fi fost chemat la raport.

“Oprește (n.r. Poliția) pe aștia de la presă care ne însoțeau. Ei spun: Domne’, suntem cu domnul Țuțuianu! Nu ne interesează pe noi!( n.r.  polițist). Astăzi o să-l chem (n.r. pe șeful poliției) și eu să-l întreb: e corect că l-au oprit pe ăla de la presă, dar de exemplu, primarul din Vișinești, bătut măr de unul care are oi, în urmă cu două săptămâni, de ce nu are dosar ală? Nu că am eu ceva cu cineva! Bă, dar când îl bați pe un primar, când îi tai patru cauciucuri de la mașină într-o singură zi, unde-i Poliția română? Aseară, primarul de la Gura Foii! Unul beat se duce să-l omoare în casă. Primarul a sunat pe 112. A plecat un milițean de la Găești, a ajuns la Gura Foii și a găsit unul cu căruța de lemne pe drum. I s-a părut mai suculent ală! Lasă-l dracu pe primar să-l omoare! ” spunea Țuțuianu în august 2018.

La șase luni de la acest episod, Țuțuianu este în rolul lui Icar cel închs în labirint, care lucrează la aripile de ceară cu care speră să  ajungă la soare (pentru Icar cel din mitologie încercarea s-a sfârșit zdrobindu-se de stâncile Eladei). Astăzi, într- o conferință de presă, senatorul a vorbit în sens invers, spunând că un șef de poliție face liste negre. De remarcat că tot fostul președinte PSD Dâmbovița ocupă primul loc și pe aceste liste. “Se știe el. E un avertisment pe care i-l dau, în calitate de senator al României să își intre în matca profesională și să nu se amestece în activitățile politice din județ. Liste negre înseamnă oameni care trebuie înlocuiți, oameni care trebuie alergați. Multă lume figurează pe liste, eu sunt loc de frunte.” Curios sau nu, suntem fix în situația din august. Șeful poliției dâmbovițene, Danil Zepiși, e tot în concediul medical, iar IPJ e condus tot de Sorin Păun.

Cine a locuit în acest județ în ultimii 8 ani, nu se poate să nu se gândesacă la câteva aspecte.

  1. Cu ce l-a deranjat Sorin Păun, pe Țuțuianu? Se poate presupune că există un deranj, atacurile publice fiind fixate pe perioade când acesta este la comandă. Nu răspunde Păun la comezile politice, precum alții?  Nu-i place “viața de băiat de comitet”?
  2. Nu a auzit Țuțuianu nicioadată de “listele negre”, unele rătăcite prin IPJ în alte vremuri de glorie, în care Păun nu era la comandă? Sau poate Păun tocmai că nu crede în liste?
  3. Obsesia listei negre este ca urmare a unor amintiri, a unor acțiuni curente sau  a unor premoniții ale senatorului?

Gazeta Dâmboviței și alte câteva publicații s-au aflat pe lista neagră a lui Țuțuianu, ani de zile, ca urmare a faptului că nu am învățat cum, cât și despre cine să scriem așa încât să îi fim pe plac.  Ne-am urmat destinul, ne-am luptat cu  sorții, ca să parafrazăm varinta senatorului pentru poezia “Nu pot altfel”. Nici noi nu am putut altfel și avem convingerea ca lista lui neagră nu este singura pe care suntem sau vom fi.

Cunoaștem profesioniști care erau “proști”, “0”, “nulități”, care și-au pierdut locul de muncă pentru o friptură sau pentru că au lipsit o dată în urma cu niște ani, care s-au trezit cu demisii teleportate, care au fost alungați de la coafor …  Avem convingerea că toți erau pe  o listă neagră. Nu primii cum este domnul Țuțuianu, dar pe acolo… La polul opus, pentru că universul este dihotomic, a existat și o listă albă, de beneficiile căreia au profitat tot felul de proști, 0, nulități.

Toți avem liste negre domnule senator! Diferența dintre noi e ce facem cu lista. Cei buni aleg să îi evite pe cei de pe listă pentru a-și proteja karma, zenul si feng shuiul. Cei răi însă….

 

 

 


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “Adrian Țuțuianu – de la Zeu, la Icar (de la chematul poliției la raport, la aflarea pe lista neagră a poliției)

  • 9 ianuarie 2019 at 21:48
    Permalink

    Nu am vrut să comentez ce zice acest produs al statului securisto mafiot calitate in care și a paradit la greu colegi, subordonați șefii.Tot ce nu a răspuns la ordinele domnului Tutuianu a fost înlătura. Este de notorietate relatiile acestuia cu ZEPIȘ și alți servili polițiști .

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro