Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

VIDEO EXCLUSIV: Bătut de poliția din Londra, un român cere ajutor presei

      Imagini incredibile au fost puse la dispoziția publicației nostre de doi români, emigranți de ani buni în Anglia. Gelu Batu și Alexandru Gangos muncesc în Londra, dar, din păcate povestea lor londoneză nu este una fericită. Batu a ajuns la spital cu coastele rupte după o bătaie încasată chiar de la un agent al poliției londoneze, incidentul fiind filmat de colegul lui. Cei doi au cert sprijinul publicației noastre, pentru că demersurile făcute pe lângă autorități nu au dat nici un rezultat.

[youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”vVZcvc1jJAQ”]

fotograf    Sunt Alexandru Dorel Gangos și am locuit cu Gelu Batu, într-o cameră la o persoană de origine africană. Plăteam împreună camera 90 de lire pe săptămână.  Proprietarul a dorit să-i facem o bucătărie gratis…..Deci să-i punem gresie, faianță, să schimbăm corpurile. Gratis…..Normal că eu nu am fost de acord. I -am zis: cum plătesc chiria în fiecare săptămână, așa am și eu pretenții să fiu plătit. El s-a enervat și l-a sunat pe Gelu Batu, că eu refuz să fac lucrarea gratis. A venit Gelu, acasă și am stat de vorbă cu el. Proprietarul a cerut și chiria, și chiar în acea seară am platit. El insista să-i facem lucrarea gratis pentru că dormim acolo. Amândoi am refuzat și a început să ne înjure cu, apoi a zis să părăsim locuința. Gelu a cerut să ne dea depozitul și chiria înapoi. El a refuzat și a chemat politia. A venit Politia și a întrebat dacă avem contract cu el….Normal că nu aveam, dar aveam scris pe hărtie suma de bani care am plătit-o ca depozit …Politia nu a luat în considerare acea hârtie și au zis să părăsim camera. Gelua insistat să primim banii de chirie înapoi și depozitul….Atunci Poliția l-a împins pe pat și a început să îl lovească. Eu m am speriat și nu mai știam ce sa fac. El tot striga Mă omoară ăștia în bătaie. În șocul în care eram nu am apucat să filmez tot, dar mi-am revenit și am început să filmez o mica parte, povestește Alexandru Dorel Gangos.

     Conform acestuia,  Gelu Batu a și fost arestat în acea seară, dar dimineața i s-a dat drumul. Cei doi au fost evacuați din locuință.

[youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”TWna4M_YkiE”]

     Românii au depus plângeri la poliția londoneză, dar și o petiție la Consulatul României, la care au anexat documentele medicale care atestă că în urma lovirilor, Batu s-a ales cu un deget rupt și coaste fracturate. Până la acest moment nici un avocat londonez nu a dorit să le preia cauza, de aceea români speră ca cineva din țară să-i ajute să-și caute dreptatea.

batu 5

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media