Vasile Horga (PNL) despre modelul liberal de dezvoltare a „României lucrului bine făcut”

Deputatul liberal Vasile Horga, membru al comisie de finanțe și buget din Camera Deputaților susține că filosofia finanțelor publice este, în prezent, în flagrantă contradicție cu principiile dezvoltării economice sănătoase. Calitatea de contribuabil a ajuns să fie sinonimă doar cu aceea de plătitor de taxe și impozite, fără ca cetățeanul să simtă că este și beneficiar al sistemelor publice.În calitate de Președinte al României, Klaus Iohannis va încerca să convingă Guvernul că nu politica bugetară trebuie să conducă politica fiscală (așa cum, din păcate, se întâmplă în prezent). În ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT, statul nu trebuie să facă doar ceea ce îi permite cadrul fiscal-bugetar, cu precădere în cazul unui cadru fiscal-bugetar rostogolit inerțial de la un an la altul, fără viziune și priorități, ci să modifice cadrul fiscal-bugetar potrivit oportunităților de dezvoltare economică. ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT își poate așeza sistemul cheltuielilor publice pe proiecte și programe, în baza unor criterii clare de performanță, dar și pe bugete multianuale, pentru o viziune de investiții pe termen lung.” a declarat pentt Gazeta Dâmboviței, Vasile Horga.

Țința modelului de dezvoltare propus de liberali este revenirea TVA la 19% pentru relaxare fiscală și reducerea evaziunii: „Prin cota unică de 16%, România beneficiază încă de competitivitate fiscală în raport cu cele mai multe din țările UE. În schimb, impozitarea muncii este cea mai importantă povară pentru crearea de noi locuri de muncă. În același timp, cota de TVA de 24% pare aproape o invitație deschisă la evaziune fiscală și un obstacol dintre cele mai serioase în calea consumului. În planul politicilor de relaxare fiscală și în perspectiva apropiată a guvernării dreptei românești, prioritatea absolută o reprezintă revenirea TVA la 19%, întrucât relaxarea fiscală va duce nu doar la îmbunătățirea colectării veniturilor și a sustenabilității finanțelor publice, ci mai cu seamă la creșterea economiei și a nivelului de trai al românilor.” a mai precizat deputatul liberal.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 2 ganduri despre “Vasile Horga (PNL) despre modelul liberal de dezvoltare a „României lucrului bine făcut”

 • 4 octombrie 2014 at 16:44
  Permalink

  PDL este strain de Iohannis, nu au nimic in comun, nu i leaga nimic deoarece este om de stanga, garantat de Voiculescu, Antonescu si Geoana, participant la lovitura de stat, Martea neagra, chiar el a recunoscut la tv. Ori PDL-istii adevarati niciodata nu vor trada pe omul lor care, timp de 10 ani au muncit la cresterea PDL-ului, la sacrificiul de a salva tara de criza mondiala, riscand simpatia electoratului dar au salvat economia,ea este ELENA UDREA, cu ea au adus cele mai grele batalii impotriva mafiei lui Ponta, PSD, PNL. Cum sa voteze un strain de ei si de tara cand omul lor le este in suflet?Acum si-au dat seama ce le-a facut Blaga, de asta se razvratesc impotriva lor. Cred ca dl. Boc v-a recupera PDL-ul cat de curand alaturandu-l echipei PMP-Udrea-Basescu! Fratilor , sa vedeti atunci Dreapta adevarat!!!!

  Reply
 • 4 octombrie 2014 at 15:38
  Permalink

  PDL este strain de Iohannis, nu au nimic in comun, nu i leaga nimic deoarece este om de stanga, garantat de Voiculescu, Antonescu si Geoana, participant la lovitura de stat, Martea neagra, chiar el a recunoscut la tv. Ori PDL-istii adevarati niciodata nu vor trada pe omul lor care, timp de 10 ani au muncit la cresterea PDL-ului, la sacrificiul de a salva tara de criza mondiala, riscand simpatia electoratului dar au salvat economia,ea este ELENA UDREA, cu ea au adus cele mai grele batalii impotriva mafiei lui Ponta, PSD, PNL. Cum sa voteze un strain de ei si de tara cand omul lor le este in suflet?Acum si-au dat seama ce le-a facut Blaga, de asta se razvratesc impotriva lor. Cred ca dl. Boc v-a recupera PDL-ul cat de curand alaturandu-l echipei PMP-Udrea-Basescu! Sa vedeti atunci Dreapta adevarat, fratilor !

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro