Turcescu, la Târgovişte: „Este cea mai slabă campanie prezidenţială de 30 de ani încoace”

Robert Turcescu, fost jurnalist, în prezent deputat al Partidului Mişcarea Populară (PMP) s-a aflat sâmbătă, 26 octombrie, în municipiul Târgovişte! Acesta a  vizitat Organizaţia PMP Dâmboviţa, unde s-a întreţinut cu colegii săi de partid şi aşa cum îi stă bine unui fost jurnalist… a susţinut şi o conferinţă de presă. În prezenţa preşedintelui PMP Dâmboviţa, Liliana Niţu, dar şi a unui număr important de membrii de partid, Robert Tucescu a lăudat activitatea colegilor săi de la Dâmboviţa care au reuşit să obţină un rezultat bun la alegerile europarlamentare. Toate acestea l-au determinat pe Robert Turcescu să declare că „mişcarea populară”… se mişcă foarte bine în judeţul Dâmboviţa. Legat de subiectul momentului, respectiv de campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, fostul jurnalist a ţinut să sublinieze că  este cea mai slabă campanie prezidenţială din ultimii 30 de ani.

Mă bucur să văd cum Organizaţia PMP Dâmboviţa creşte şi acesta este un lucru minunat. De altfel şi scorul de la alegerile europarlamentare arată că în Dâmboviţa se mişcă într-adevăr foarte bine „mişcarea populară”.  Vreau să vă împărtăşesc câteva gânduri şi opinii legate de ceea ce putem numi momentul politic actual şi din multe puncte de vedere cred că e nevoie de punctarea unor aspecte critice în legătură cu ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în România. O să încep cu subiectul principal, respectiv campania pentru alegerile prezidenţiale… O spun categoric şi o să dau şi câteva justificări în legătură cu această exprimare categorică. Este cea mai slabă campanie prezidenţială de 30 de ani încoace! Nu mi-a fost dat să văd o campanie mai lipsită de substanţă şi mai puţin interesantă cum este cea la care asistăm acum. În primul rând  cred că nu a existat, din anii 1990 până acum, un atât de mare dispreţ la adresa electoratului prin faptul că nu a fost organizată până la acest moment, deşi au trecut două săptămâni din această campanie, o dezbatere, măcar una, între candidaţii la preşedinţie.

 Democraţia are reguli de respectat, are frumuseţea ei, iar una dintre cele mai importante valori, într-o societate democratică, este dialogul, schimbul de idei, de opinii. Ori, astăzi, când candidaţii la preşedinţie preferă doar să-şi pună mutrele pe afişe, pe bannere… şi să împărtăşescă pe facebook eventual câteva idei, este nefiresc, pentru că în România în continuare 80% din populaţia ţării se informează, şi o spun studiile, nu o spun eu, cu ajutorul televiziunilor. Deci televiziunea este în continuare principalul motor de informare pentru public. Ar fi fost firesc, într-un asemenea context, ca şi candidaţii la preşedinţie să dovedească respect faţă de electorat şi să vină în faţa camerelor de luat vederi într-o dezbatere în care să pună faţă în faţă viziunile lor despre România, viziunile lor despre economia României, despre politica externă, despre agricultură, despre educaţie, sănătate, transporturi, despre felul în care văd ei, din postura de preşedinte, o astfel de abordare a funcţiei prezidenţiale…”, a declarat, la Târgovişte, deputatul PMP, Robert Turcescu.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro