Târgoviște Underground – Gobl!ns: “Mă ocup cu studierea adevărului și smerirea sufletului”

Așa cum v-a obișnuit încă de la început, Gazeta Dâmboviței, promovează, în cadrul unor campanii, exemple pozitive, din cele mai variate medii culturale şi sociale. Târgoviște Underground își propune să aducă în fața cititorilor noștri nume mai mult sau mai puțin cunoscute dintr-un domeniu ce rămâne, încă, în umbră, producţiile artistice care nu-şi doresc să fie comerciale.

Astăzi vom vorbi despre Gobl!ns, un tânăr MC de 24 de ani, care se numește Sandu Sebastian Andrei și locuiește în Moreni!

“Mă ocup cu studierea adevărului și smerirea sufletului”

R: De când te-ai apucat de rap și ce te-a determinat să faci asta?Gobl!ns (2)

Gobl!ns: Prin 2007-2008 am scris printre primele versuri, undeva prin 2009 am intrat prima oară într-un studio. Sunt de părere că muzica se naşte în oameni, pot să zic că e un mod de a te educa atunci când părinţii nu sunt lângă tine. În momentul când m-am apucat nu m-am gândit la cum o să fie, pur şi simplu a fost un click, un sentiment, sentiment pe care îl am şi acum când mă pun să scriu. Mai mult ca sigur sunt rezultatul culturii hip-hop, stil de viaţă, mod de gândire, atitudine.

R: Ce mesaje transmiți prin muzica ta?

Gobl!ns: Transmit un amalgam de sentimente, trăiri proprii, cum văd eu că ar trebui să fie mişcarea. Caut să iasă cât mai natural, nu să îmi induc starea de rapper.

R: Cum vezi mișcarea rap în România?

Gobl!ns: Avem şi rap bun, pot spune că mă regăsesc în versurile câtorva mc’s din România. Şi, da, ar trebui promovată mai mult. Dar, mai mult decât promovată, trebuie susţinută. În 2016 e greu să te faci cunoscut ca artist hip-hop…am depăşit momentul cu: eu sunt mc, eu fac rap. Într-adevăr, de aici mi-am luat bazele, tot ce fac e ceea ce-mi place şi fac să sune aşa cum îmi place.

R: Ce proiecte ai? Acum cât și pe viitor?

Gobl!ns: Proiecte sunt. Cam de jumătate de an, împreună cu „Mască” şi „Psihiq” am format un crew sub numele de „Ceata”. Am făcut câteva piese de început, un videoclip și tot împreună am obţinut locul 3 la „Ultimatum Pentru Artă 2016”. Pentru viitorul apropiat pregătim o altă piesă, e deja înregistrată la „Selective Studio” la „The Watcher”, dar vrem să îi facem un videoclip şi de asta nu i-am dat încă drumul pe net. Mai avem şi alte piese începute, dar ce se va întâmpla cu ele vom vedea în ultima fază, suntem genul care ne bazăm pe instinct, nu plănuim, nu visăm.

Gobl!ns (3)

“De-a lungul timpului, noi am organizat câteva concerte prin diferite cluburi, pub-uri, baruri. În 2015 m-am calificat la Târgovişte la „Battle Mc România”, am mers mai departe la Piteşti, dar acolo, din motive personale nu am reuşit să merg până la sfârşit şi să fiu sincer nu cred că aveam şanse să mă calific mai departe, concurenţii fiind destul de buni. Asta cu „Battle Mc” a fost o provocare pe care am acceptat-o, la Târgovişte am câştigat pentrut ca participanţii erau slabi, eu mă bazez pe scris, nu pe odd.”

R: Ce costuri implică viața de MC?

Gobl!ns: Da, într-adevăr implica costuri, dar când faci ceea ce-ţi place nu te interesează costurile. Personal cred că succesul vine atunci când faci ce-ţi place, exact cum zice Kazi Ploae: “sunt tot ce văd şi-aud transpus în tot ce zic şi fac, doar ca să scriu versuri”. Implică bineînţeles bani pentru înregistrări.Undeva prin 2012 am avut un studio al meu la care am renunţat din simplul motiv că nu ştiam să mă descurc în toate programele şi mi-a fost mult mai uşor să îl vând; acum intenţionez să fac un alt studio, dar de data asta nu mai e aşa uşor să obţin toată aparatura.

Gobl!ns (1)

R: Ce parere ai de mișcarea underground dambovițeană?

Gobl!ns: Mişcarea underground dâmboviţeana există, dar nu cum s-a simţit în 2015 cand consider ca nu a fost la adevaratul ei nivel. Amer1knu e omul care a adus majoritatea artiştilor hip-hop români la Târgovişte, dar, din pacate doar câteva concerte au fost susţinute corespunzator de ascultatori, restul mai puţin… nu e neapărat de vină artistul, sunt mai mulţi factori. Noi chiar am făcut la Moreni un concert cu tema „Susţine Mişcarea Underground”, din fericire la noi a mers.

Gobl!ns (4)

“Când eram mai mic aveam mc’s preferaţi, acum încerc să ascult cât mai puţin pentru că mă influenţează oarecum negativ şi-mi dăunează involuntar atunci când mă pun să scriu, prefer să ascult mai rar sau alte genuri. Din România îmi plac: Sisu Tudor, Kazi Ploae, Raku, Gazanu, Junk, BocaSeca si Bean. Îmi plac foarte mult instrumentalele rock-metal.”

R: Un mesaj pentru mițcarea underground dambovițeană și nu numai?

Gobl!ns: Să asculte rap educativ-motivaţional şi să susţină mişcarea . La ce mă refer aici e sinonim cu muzica lui Cedry2k.

A consemnat Bogdan Marius

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro