Târgoviște Underground –Daniel Petrariu, DJ-ul a cărui pasiune pentru muzică a început cu Jean Michel Jarre

Așa cum v-a obișnuit încă de la început, Gazeta Dâmboviței  promovează, în cadrul unor campanii, exemple pozitive din cele mai variate medii culturale şi sociale.  Târgoviște Underground  își propune să aducă în fața cititorilor noștri nume mai mult sau mai puțin cunoscute dintr-un domeniu ce rămâne, încă, în umbră, producţiile artistice care nu-şi doresc să fie comerciale.

Daniel Petrariu a început să mixeze în anul 2010, când a pus prima dată muzică într-un club. Pasiunea pentru muzica am avut-o de mic copil, pentru că i-a fost cultivată în suflet și inimă de familie.

’’Tata, fiind pictor, în timp picta, asculta muzică clasică sau de relaxare. Am avut o educație muzicală sănătoasă, el asculta tot timpul muzică, cânta la chitară și ,,virusul’’ s-a transmis mai departe. Tot tata a fost cel care mi-a deschis ochii către muzica electronică. Avea și încă are foarte multe albume de la Jean Michel Jarre, iar mie mi-a plăcut aceea muzică de la primul sunet. Îmi aduc aminte când prin clasa a 5-a, la orele de biologie, veneam cu casetofonul și câteva casete și ascultam Jean Michel Jarre. Colegii și profesoara o numeau muzică spațială (era amuzant) ’’.

Primul artist care l-a făcut, însă, pe Daniel să-și cultive și mai mult pasiunea a fost Tiesto.

 ’’Pasiunea adevărată a început când l-am auzit prima oară pe Tiesto, undeva prin 2004, cred. Corespondam prin scrisori cu o amică din Bacău, care îmi trimitea cd-uri cu muzica lui. După ce am văzut primul concert cu el, am spus ,,Vreau sa fac asta’’.

Deocamdată, târgovișteanul nu trăiește doar din pasiunea lui pentru muzică.

Ești limitat din cauza faptului că nu ai foarte multe cluburi în care să ieși. Dar, dacă cunoști multă lume, poți face petreceri private foarte reușite. Câștig bani, dar încă nu am ajuns la nivelul la care pot supraviețui numai din asta. Chiar dacă nu am avut evenimente încontinuu, am participat la foarte multe petreceri. Contează să cunoști multă lume, să se duca vestea mai departe, iar dacă oamenii te plac, mai vin să te asculte sau te cheamă sa mixezi și în alte cluburi’.

Daniel ne mărturisește știe că, deocamdată, târgoviștenii preferă genul comercial, motiv pentru care DG-ii se adaptează în funcție de preferințele publicului.

 ’’Bineînțeles că preferă genul comercial. De aceea, muzica underground este undeva mai jos. Dar se ascultă și foarte mult rock, latino, ceea ce este un lucru bun. Curentul underground nu este foarte dezvoltat în oraș, publicul are alte preferințe muzicale. Suntem însă o gașcă unită, ne întâlnim tot timpul la eventuri și deja lumea începe sa nu mai fie așa străină față de acest gen muzical ….Genul meu preferat este Trance, dar în oraș sunt foarte puțini ascultători. Pentru evenimente de genul trebuie să merg în București sau în țară. Genul asta de muzică l-am mixat doar la radio sau în dormitor. Eu mă axez pe deep house, tech-house, jackin-house, techno, depinde de stare și de public. În timpul liber ascult foarte mult flamenco, iubesc cultura spaniolă, ceea ce se poate vedea și în mixurile mele, mereu au o influență iberică. De asemenea, ador doinele românești, la fel și ele prezente mereu în seturile mele. În general, ascult foarte multă muzică, nu neapărat house și recomand lucrul aceste tuturor. Mă refer la muzica bună, bineînțeles’’.

Despre DJ-ii pe care îi admiră, tânărul ne spune:

’’DJ români sunt foarte buni, poți învăța și te poți inspira de la fiecare. Sunt foarte mulți DJ români care mixează afară în marile cluburi, în Ibiza și lista poate continua. Spre exemplu, Claudia Cazacu este o dj-iță care s-a născut în Târgoviște, acum este stabilită în Londra și mixează peste tot în lume, dar pe plan local nu este foarte cunoscută sau chiar deloc. Pot să spun că am evoluat mult în ultimii ani, iar asta se datorează și bunului meu prieten Constantin, pe numele de scenă Herr Schell. M-a ajutat foarte mult cu sfaturi, muzica si practica. Bineînțeles ca asta îmi doresc. Însă trebuie să muncesc mult mai mult pentru asta. Am o colaborare cu un post de radio local, o emisiune săptămânală în care se difuzează seturile mele, dar vreau mai mult de atât. În București scena e mult mai mare, sunt alte oportunități, dar sunt și foarte mulți DJ. Te poți apuca foarte ușor de această ,,meserie’’, aparatura pentru începători este ieftină, iar internetul e plin de muzică gratis. Deocamdată am alte planuri, dar pe viitor, cine știe.’’

12584041_1100566446632088_597852169_n 12584064_1100566396632093_126058251_n

Daniel Petrariu se descrie

’’un tip foarte dezinvolt, sociabil și tot timpul cu zâmbetul pe buze. Recunosc că am o doză de nebunie, poate prea mare, dar ca artist ai nevoie de asta. În prezent sunt student al Universității Valahia, Master, Anul 2, Specializarea Jurnalism. Îmi place foarte mult să citesc, să mă plimb în aer liber și să călătoresc. Duc lipsă de timp liber din cauza jobului, week-end-urile sunt mai tot timpul ocupate cu mixatul, dar asta e bine pentru că urăsc monotonia și plictiseala. Târgoviște este un oraș simplu, te poți plictisi repede de el, dar dacă ai niște prieteni foarte buni, este tot timpul distractiv..’’

 

TÂRGOVIȘTE UNDERGROUND – AMER1KNU, TÂNĂRUL CARE CÂNTĂ DIN PROPRIILE EXPERIENȚE

12596481_1048950588458594_26916682_n

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro