TÂRGOVIȘTE: În luna aprilie vor fi puse în circulație autobuzele hybrid în transportul public local

Toate cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, destinate Primăriei Municipiului Târgoviște, au fost livrate către operatorului local de transport. Livrarea s-a făcut în mai multe etape în cursul lunii martie. Autobuzele vor fi puse în circulație în cursul lunii aprilie, înlocuind actuală bază auto învechită. Târgoviștea intră, astfel, pe listă selectă a orașelor cu transport public ecologic.

 Autobuzele sunt echipate cu: Senzori numărare călători;  Sistem informare călători audio-video in/out bus – panouri LED; LCD – 21.5″; Sistem CCTv interior bus + video exterior – 4 camere interioare si 2 camere exterioare; Sistem comunicare audio-video șofer-călători;  Computer de bord; Echipament de vânzare bilete – instalat în bus, la șofer, cu opțiune de validare; Validator dual;  Modul comunicații autobuz-CAN; Terminal controlori; Automat de reîncărcare bilete (instalat in autobuz); Sistem integrat de gestiune si diagnosticare electronică. “În afara dotărilor mai sus menționate, în contextul pandemiei, de remarcat este faptul că autobuzele sunt dotate și cu un filtru cu funcție antivirală pentru risc mic de infecție, de natură să prevină răspândirea COVID-19 în mijloacele de transport în comun.” a precizat primarul municipiului Cristian Stan.

În luna februarie, primăria Târgoviște a semnat și  contractul de execuție de lucrări aferent proiectului ”Îmbunătăţirea transportului public urban prin achiziţionarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului, modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transport public în Municipiul Târgovişte”. Este vorba de reabilitarea unor străzi (5,4 km): Bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom. În cadrul proiectului, vor fi modernizate stațiile de călători, vor fi construite 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro