Statul va înființa o nouă societate cu activele funcționale ale COS. Ce se întâmplă cu salariații

Premierul Ludovic Orban a avut o întâlnire, la Târgoviște,  cu angajații  Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște, aflați în șomaj tehnic din luna decembrie a anului trecut. Statul a anunțat că preia activele funcționale ale societății.

“Spre deosebire de alții, pentru noi Industria românească nu este o grămadă de fiare vechi.
Cunosc situația de la COS Târgoviște. Am fost abordat de liderii de sindicat care au și participat la o discuție cu mine. În discuția pe care am purtat-o deja am făcut câțiva pași. Am modificat Ordonanța 60 astfel încât să creăm posibilitatea legală de a putea prelua active, contul datoriilor către bugetul de stat pentru ca aceste active, viabile, să poată să facă parte dintr-o posibilă nouă companie care să producă pe baza acestor active viabile. Sigur că urmează discuțiile cu lichidatorul, cu administratorul, în special, pentru a realiza toate operațiunile legale care sunt necesare cu scopul declarat pe care-l avem și anume acela de a menține producția pentru activele viabile de laCOS Târgoviște.” a declarat premierul.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, le-a transmis salariaților că statul va înființa o societate nouă, fără datorii, care va prelua și salariații combinatului: “Am venit astăzi aici să dăm un semnal foarte clar. Nu lăsăm industria românească să fie tăiată. Nu lăsăm industria Românească viabilă, care poate funcționa, să fie tăiată la fier vechi că așa vor unii. Vă demonstrăm că ceea ce spunem și facem. Ideea cu Ordonanța 60, Ordonanță care a fost dată și aprobată în parlament când eu eram și sunt încă parlamentar în Comisia de Industrii și știu ce înseamnă să discuți pe o ordonanță era pentru sistemul energetic național. În discuțiile cu dumneavoastră, cu sindicatele cu lichidatorul judiciar mi-a venit această idee: De ce să nu folosim scheletul Ordonanței 60 pentru sistemul energetic – dacă putem să o folosim în sistemul energetic, s-o folosim și pentru idustrie. Pentur că sunt convins că nu numai aici la dumneavoastră la COS Târgoviște poate fi aplicată și sunt convins că oriunde, unde identificăm active funcționale industriale viabile, că dspre asta este vorba, le putem readuce în circuitul economic.

Nu are niciun rost ca pur si simplu să tăiem la fiare vechi și să recuperăm niște datorii la bugetul de stat cât timp se poate recupera din ele. Și tocmai de aceea Ordonanța 60 , care a fost publicată asteară in M.O. Deci de aceea va spun că ne ținem de cuvânt, ordonanța va fi aplicată la COS Târgoviște , activul funcțional industrial ca un tot va fi preluat în contul datoriilor pe care le are la ANAF.

Aștept, în cursul săptămânii viitoare, ziua de 2 decembrie, – colega mea secretar de stat Nicolescu, împreună cu cei de la Politic Industriale se vor întâlni cu lichidatorii judiciari , cu administratorul special. La târgoviște s-au făcut pași deja în avans. Scheletul Ordonanței 60 fiind pus în dezbatere publică

Practic suntem foarte avansați. În foarte scurt timp planul de reorganizare va fi pus în aplicare în așa fel încât activul functional sa poata fi preluat.
Se va înființa o nouă companie curată, fără nicio datorie.

În definiția activului Funcțional Industrial intra inclusiv transfer de afaceri ceea ce înseamnă și dumneavostră, salariați. Veți fi salariați ai acestui nou Activ Funcțional , în această nouă companie deținută de Ministerul Economiei
Cred că putem să producem în țară materialele de care avem nevoie.” a precizat ministrul.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro