Scriitor târgoviştean, emigrant în Anglia, umilit de o televiziune românească, pentru rating

Tânărul scriitor Cristian Gabriel Groman, originar din Târgovişte, dar emigrant în Londra a ajuns să fie umilit de conaţionali. Groman şi soţia sa Alina Răduţă, muncesc în Anglia şi au acceptat invitaţia PRO TV de a participa la una din emisiunile postului. Soţii i-au primit pe reporteri şi cameramani în casa lor şi le-au povestit despre viaţa din Anglia. La difuzarea reportajului, cei doi nu şi-au mai recunoscut nici viaţa, şi nici pe ei.

“În ultimele două săptămâni, am avut parte de unele evenimente triste, pot spune; totul a început cu un reportaj realizat de postul de televiziune PRO TV, ei având o emisiune ce se numește “România din Regatul Unit”.

  Am fost contactați de o echipă a postului PRO TV, formată din reporterul Rareș Năstase și un cameraman. Aceștia au dorit să filmeze casa unde locuim, sub motivul că doresc să schimbe imaginea românilor ce trăiesc în Londra și UK, în BINE, această emisiune – în opinia lor – fiind o contrapartidă (un răspuns), la emisiunile defăimătoare la adresa românilor produse și difuzate de postul britanic Cannel 4. Am acceptat acest lucru, gândindu-mă că românii nu merită să fie arătați cu degetul de nimeni, nici de englezi, nici de altcineva și trebuie să arătăm părțile pozitive ale românilor din Diaspora (…).

În urma difuzării celor două emisiuni de postul de televiziune PRO TV, am rămas profund șocat de modul în care casa în care locuim și viața noastră de aici, din Londra, au fost prezentate. S-au tăiat (la montaj) declarații, s-a denaturat adevărul, s-a prezentat numai ce le-a convenit dumnealor, numai pentru o știre bombă, o știre de senzație, plus că s-a deformat realitatea. S-a deformat realitatea pentru că viața noastră, de aici, a fost prezentată ca o viață chinuită; am fost prezentați ca niște oameni în toată firea care stăm într-o casă precum niște studenți într-un cămin.  Am fost prezentați ca niște oameni ce au parte de un adevărat calvar, cum că în toate diminețile este coadă la baie. Este un lucru total neadevărat (…).

  Am fost prezentați ca niște oameni care își duc viața de azi pe mâine, care nu se descurcă fără mâncarea trimisă de acasă, de părinți. Realitatea expusă de noi a fost cu totul alta! Am declarat că ne putem permite foarte multe lucruri, că viața noastră de aici este incomparabilă cu viața din România, numai că ne lipsește gustul produselor de acasă. Aici, carnea nu are nici un gust, asta am spus…”.

Cei doi au anunţat că vor chema în instanţă postul TV, căruia îi cer 200.000 de euro despăgubiri pentru imaginea de victime pe care le-a creat-o. Cererea de daune este adresată atât Postului Pro tv, reporterului Rareș Năstase, cât și prezentatorilor celor două emisiuni, ”România din Regatul Unit” din data de 20 mai, respectiv emisiunea ”România te iubesc” din data de 31 mai 2015:  Andrea Esca si Cristian Leonte. Cei doi soţi sunt reprezentaţi în instanţă de  prof. dr. Florin Ciutacu, arbitru şi mediator international.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro