REGIONAL: Autostrada Comarnic – Brașov este mai scumpă decât o călătorie pe Marte

Autostrada Comarnic – Brașov costă România 8,45 de miliarde de euro, cu 2,5 milioane mai scumpă decât estimarea făcută de un oladez pentru o călătorie pe Marte.

Un olandez, născut la țară în Olanda, a propus un proiect: cum să ajungă omul pe Marte, să colonizeze Planeta roșie și așa mai departe, să vorbească cu marțienii – visurile societăților trecute, de la nea Nicu și până la Alexandru Mironov și Columbeanu și toate gagicile pe care visa el să le ducă pe Marte.
Proiectul ăsta costă undeva la șase miliarde de parai. În comparație cu acest proiect, într-adevăr utopic, am făcut un calcul. Autostrada Comarnic – Brașov, nefinalizată și la fel de utopică precum ajunsul pe Marte, va costa statul român 8,45 de miliarde de euro, deci cu 2,5 miliarde de euro mai mult. Vă dați seama în ce țară trăim?

Deci este mai ușor să ajungi pe Marte decât să mergi pe autostradă de la Comarnic la Brașov, adică un ciot. Atenție! Nu e vorba despre o autostradă București – Iași sau București – Cluj, e vorba de un tronson Comarnic – Brașov.”, a afirmat ziaristul  Radu Banciu, în cadrul emisiunii Lumea lui Banciu.

 Tronsonul Ploiești–Brașov, parte a proiectului Autostrăzii A3, nu a fost încă început, el fiind permanent amânat. În 2009, ministrul transporturilor Radu Berceanu spera că ar putea fi finalizat până în 2014; la această dată, ministrul Ioan Rus avansa termenul de 2017. Porțiunea Comarnic–Brașov urmează să aibă 58 km, din care 16 km de poduri și viaducte şi 15 km de tuneluri.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro