Proiect pentru Titu! Vlad Oprea vrea să construiască un spital nou, pe modelul celui din Mioveni

Spital nou la Titu este unul din proiectele pe care le vrea realizate în oraş Vlad Oprea, preşedinte PSD Titu şi candidat al formaţiunii pentru primărie. Drumul unor astfel de proiecte a fost deschis de Mioveni, un oraş mai mare decât Titu, dar în care contribuţia Renault la dezvoltarea zonei este similară cu cea din oraşul dâmboviţean. Titu nu mai are spital din 2013 când unitatea medicală s-a aflat pe lista spitalelor desfiinţate de Ministerul Sănătăţii. În acest moment, la Titu funcţionează doar o unitate de primiri urgenţe şi un centrul medical. Cei care au nevoie de servicii medicale într-un spital trebuie să ajungă la Găeşti, Târgovişte sau Bucureşti.

Oprea a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că va strânge semnături şi îi va convinge şi pe colegii primari din zonă să facă acelaşi lucru, pentru a convinge Guvernul şi Ministerul Sănătăţii de nevoia unui asemenea proiect.

Este mare nevoie de construcţia unui spital, pentru că Centrul Multifuncţional pe care îl avem astăzi acolo nu mai face faţă şi nu mai îndeplineşte atât condiţiile generale cât şi cele particulare pentru a fi desfăşurate acolo activităţi medicale. Este un sediu vechi al fostei Poliţii din anii 1970, nu are lift, nu mai corespunde din punct de vedere tehnic. De asemenea, este flux foarte mare de persoane la Unitatea de Primiri Urgenţe de acolo, aproximativ 25.000 de oameni trec într-un an. În zona Titu, cu 90.000 de oameni, de la Tărtăşeşti până la Găeşti, nu avem niciun spital. La Mioveni s-a reuşit acest lucru, pentru că acolo este Dacia şi Renault. Dar şi la noi, la Titu, sunt 4000 de oameni care lucrează în oraş pentru că avem Centrul  Tehnic Renault, avem Metaplast, Nicprem, ELJ Automotive şi Plasticom… Toţi oamenii care lucrează acolo au nevoie de servicii medicale de calitate, dar şi cei 11.000 de locuitori ai oraşului Titu. Mi-am propus să demarez o campanie de strângere de semnături pentru a realiza acest obiectiv şi am să cer sprijinul primarilor din zona Titu. Bineînţeles, bugetul oraşului Titu este destul de generos, poate fi suportată construcţia acestui spital cu o parte din buget local şi restul fonduri guvernamentale, chiar şi prin PNDL am văzut că s-a finanţat spitalul cu 6 etaje de  la Mioveni”, a declarat Vlad Oprea.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro