Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de joi, nr. 3658
2-12-2021

PREZIDENȚIALE 2019 – Primul dâmbovițean care a votat pentru alegerea președintelui

Matei Marian, un tânăr din Hulubești, este primul dâmbovițean care a votat pentru alegerea președintelui României. Acesta se află, la muncă, în Londra și a votat prin corespondență.

Am ratat foarte multe alegeri în aproape 5 ani de când sunt plecat din țară. Votul prin corespondență este un program foarte bun. Cred că mi-a luat în jur de 15 minute ca să urmez pașii necesari, în condițiile în care a fost prima dată când am votat astfel. La turul 2, totul va fi gata în 5 minute.” a declarat tânărul pentru gazetadambovitei.ro

Plicurile cu votul trebuie expediate astfel încât să ajungă la misiunea diplomatică sau la oficiul consular, până la data de 7 noiembrie 2019 pentru turul 1 și până la data de 21 noiembrie 2019 pentru turul 2.

Sper să voteze cât mai mulți români plecați, prin aceasta metodă, deoarece este foarte eficientă și simplă”, mai spune Marian.

Dâmbovițeanul spune că o votat cu gândul că la un moment dat să poată să se întoarcă în țară: „Sper ca odată cu finalizarea acestor alegeri România să urmeze un drum bun și mulți dintre românii care suntem plecai de acasă să revenim și să avem un trai decent.”

În 2014, mii de români au stat ore la cozi la secțiile de votare din Londra pentru a vota la alegerile prezidențiale. Unii nu au reușit să își exercite dreptul la vot.

Coadă la alegerile prezidențiale din 2014, la o secție de votare din Londra
Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media