ortooxacell kiss2022.gif Flax

Povestea tinerei inginer din Dâmbovița care confecționează mărțisoare şi bijuterii pe comandă

Nicoleta Sorescu este o tânără artistă din Răzvad, județul Dâmbovița, care are un talent aparte: creează mărțişoare şi bijuterii din felurite materiale, toate cu drag pentru doamne şi domnişoare. Ea a reuşit să-şi transforme pasiunea pentru artă într-o mică afacere din care să se şi întrețină, dar care să facă şi cinste brand-ului, nou apărut pe piața autohtonă.

Deşi este inginer de profesie, are înclinații artistice şi iubeşte frumosul. Visează să aibă un atelier ai ei de bijuterii, pe care l-ar dedica doar lucrurilor unicate. Deocamdată, are un atelier fictiv, pe internet, un blog, unde interacționează cu viitorii clienți şi le vinde produse handmade.

Ȋn zilele noastre, sunt în vogă mărțişoarele şi bijuteriile handmade şi sigur veți face impresie dacă le veți oferi drept cadou. Nu doar că veţi oferi un accesoriu unic, creat cu migală şi drag, dar veți transmite şi multă bucurie. Nicoleta ştie mai bine efectul scontat de aceste,, minunății’’, care  nu sunt doar nişte podoabe frumoase, ci fiecare transmite un mesaj, o idee, reflectă o bogată imaginaţie şi, până la urmă, sunt produse muncite, nu trase la indigo, ca şi cele din comerț. Sunt bijuterii şi accesorii fanteziste, dar purtabile, frumose şi de efect. Prietenele ei îi cunosc creațiile, pentru că artista mereu le oferă în dar cu diferite ocazii. Sper că şi dvs o veți aprecia şi o veți cunoaşte mai bine, parcurgând interviul următor.

Nicoleta, vorbeşte-mi despre tine şi despre cum de ai ales meşteşugul podoabelor?

Numele meu este Nicoleta Sorescu. Am terminat facultatea de Inginerie Energetică la Târgovişte, am urmat masterul în acelaşi domeniu, iar în prezent sunt inginer la o fabrică din industria auto, în Ploieşti.

Ȋntotdeauna mi-a placut să confecționez bijuterii, şi nu numai, diferite de ceea ce găseam pe piața. Ȋmi amintesc de primele mele “creații”, prin liceu: bentițe împletite in sârme. Toate prietenele îşi doreau câte una, aşa ca un week-end întreg am împletit sârme colorate pe bentițe, pentru a nu le dezamăgi. Apoi, mi-am dorit o gentuță din material de sac unicat. Nu aveam de unde să cumpăr aşa ceva, iar pe la târgurile handmade nimic nu se potrivea criteriilor mele. A fost mai greu până am găsit materialul din care să o confecționez, iar apoi cu acul, câteva paiete, mărgeluțe şi sfoara de cânepa, mi-am realizat gentuța visată… Nu vă mai povestesc de cele croşetate…tot liceul, dar şi în facultate, nu am dat bani pe gentuțe. Le preferam pe ale mele, doarece îmi descriau întru totul personalitatea. Si cu mărgelele s-a întâmplat cam la fel: nimic de pe piață nu se potrivea firii mele, aşa că am ales să mi le confecționez singură. Ȋmi amintesc de primul şirag realizat până în bacalaureat. Şi acum îl port cu drag, pentru că nu este deloc demodat. Mai târziu, prin facultate, am început să modific bijuteriile primite, să îmi creez proprii cercei, demontând alții, să realizez primele brățări, toate astea cu investiții aproape zero, pentru că nu făceam decât să schimb piesele aşa cum consideram eu.

De ustensile nici nu se punea problema: patenții tatalui (aşa butucănosi cum erau) îşi îndeplineau perfect misiunea.

Mai tarziu, în facultate, o colegă mi-a propus să încerc să îmi vând creațiile, şi aşa a început povestea Atelierului  Bijuteriilor.

Am inceput să imi procur ustensile, să îmi realizez un birou de lucru şi, cel mai important, să reciclez şi mai multe bijuterii fără personalitate, cumpărate din comerț sau primite de la prietene, pentru a fi demontate, deoarece erau demodate.

Apoi, mai tarziu, am realizat brățări de marțisor pentru toate colegele de serviciu. Sunt destul de migaloase. Ȋntr-un an, nu am reuşit să ma odihnesc înainte de 1Martie, deoarece toată noaptea am trudit la brătarici, pentru a nu dezămagi pe nimeni, iar prețul acestora era identic cu cele de serie, din comerț.

Care este tariful lor?

Pentru că întotdeauna am apreciat valoarea banilor, niciodată nu am vândut foarte scump creațiile mele, chiar dacă în spatele lor erau ore bune de trudă, cu bătături la degete, ochi obosiți sau nopți nedormite. Prețurile au fost mai mult simbolice, cam cât să acopere materialele folosite. Ȋntotdeauna mi-am dorit ca obiectele să fie purtate cu drag  şi să se ridice la aşteptările clienților.

Ce materiale foloseşti şi de unde le procuri?

Materialele sunt diverse, de la fire textile şi sârmă argintată pentru crosetat, până la mărgele de sticla, argint tibetan, bronz sau răşina. Unele din materialele folosite sunt chiar reciclate din mărgelele buncii sau transformate din alte podoabe banale.

Explică-mi tehnica a câteva dintre ele, şi mărțişoare, şi bijuterii, pentru a-i inspira pe cititorii noştri.

Pentru mărțisoare îmi place în special să folosesc croşeta. Consider că mărțişoarele croşetate sunt cele care aduc primăvara în inimile noastre. Iar pentru bijuterii, folosesc atât croşeta, cât şi diverse tehnici de împletire, răsucire sau combinare a materialelor folosite .

De ce ar alege cineva să ofere în dar un articol handmade, cu ce este mai presus decât un produs obişnuit din comerț?

Un articol handmade aş putea spune că poarta amprenta celui ce l-a creat. Are o poveste, ore de trudă, este unicat şi în plus se poate confecționa exact după preferințele clientului. Uneori, articolele din comerț sunt lipsite de personalitate şi nu la fel de reuşite ca un articol handmade.

Cât investeşti în pasiunea ta? (material, cât şi sufleteşte) Merg bine produsele pe piață? Cum le percep oamenii? Apreciază munca ta?

Investiția depinde de creație. Nu am o sumă standard pentru investiții. Totul depinde de starea mea, de ceea ce îmi doresc să creez, dar şi de comenzi. Oamenilor le plac produsele mele şi mă îndeamnă să creez, pentru că se merită.

Te-ai gandit sa iti deschizi un atelier?

Da, m-am gândit la asta. M-am gândit să îmi deschid propriul butic, unde să îmi pot expune şi vinde lucrurile.

Dacă buticul acesta ar exista, ar purta numele de “Atelierul Bijuteriilor” şi ar fi dedicat doar lucrurilor unicate.

Apropo, daca vrei să vezi o parte din produse şi să cumperi, poti accesa blogul meu: http://atelierulbijuteriilor.blogspot.ro/, acolo vei găsi şi adresa de e-mail la care ma poti contacta.

nico 1

nico 2

nico 4

nico 5

nico 6

nico 7

ioli 2 ioli 3

ioli 1

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media