POVESTE DE VOLUNTARIAT: Vlăduţ Neculae, viitor voluntar în ţări sărace

Gazeta Dâmboviței vă propune o nouă campanie de presă, de data aceasta despre voluntari și voluntariat. Într-o lume dominată de bani și interese, voluntariatul pare doar o poveste frumoasă. Vom demonstra însă că poveștile există. Vă vom spune povestea a zeci de voluntari ai Societății Naționale de Cruce Roșie Filiala Dâmbovița, care au dedicat timp și efort în sprijinul semenilor lor. Urmăriți, în fiecare săptămână, de luni până vineri: POVESTE DE VOLUNTARIAT!

Elev în clasa a XI-a, la Liceul Tehnologic „Voievodul Mircea” din Târgovişte, Vlăduţ a descoperit recent voluntariatul la Crucea Roşie, cadrul în care poate să facă ceea ce crede că i se potriveşte de minune: „Îmi place să ajut lumea. De când eram mic mi-a plăcut să ajut şi sunt fericit când reuşesc s-o fac”, ne mărturiseşte el. Şi nu sunt vorbe goale. Pentru a ajuta, prin intermediul Crucii Roşii, face sacrificii, acordând timp mai mult decât colegii săi voluntari din Târgovişte sau împrejurimi, pentru că face naveta de la Rău Alb. „Uneori, mă mai şi cert cu ai mei să mă lase sa vin aici. Crucea Roşie este a doua familie pentru mine”, spune el.

vladut neculae crucea rosie (2)_600x450

„Nu mă pot sătura de voluntariat. Am stat şi 10 ore, la o acţiune”

Chiar dacă are numai cinci luni de experienţă la Crucea Roşie, stăpâneşte tehnicile de prim ajutor şi chiar a înfiinţat un echipaj de prim ajutor în liceul său. Echipajul a participat anul acesta la concursul Sanitarii Pricepuţi şi a avut un rezultat bun. „ Am obţinut locul 4. Ne-a lipsit instruirea, pentru că doar o săptămână i-am pregătit”, explică Vlăduţ, care încearcă să transmită dragostea pentru voluntariat colegilor săi de la şcoală.

vladut neculae crucea rosie_600x399

Cât priveşte viitorul, activităţile de voluntariat sunt o parte importantă din el. „Abia aştept să mă mut la Târgovişte, la anul, în clasa a XII-a, ca să vin şi mai des la Crucea Roşie. Nu mă pot sătura de voluntariat. Am stat şi 10 ore, la o acţiune”, spune liceanul. El ia în calcul pe viitor şi posibilitatea de a pleca în ţări sărace. „M-aş înscrie într-un asemenea program de voluntariat. Singurul motiv de teamă ar fi posibilele boli, dar aş face toate vaccinurile necesare, ca să pot să ajut acolo”, e hotărât Vlăduţ Neculae. Vlăduţ Neculae consideră că atuul său este calmul. „Ştiu să îmi păstrez controlul. Rămân calm în orice situaţie”, se caracterizează el scurt.

vladut neculae crucea rosie (3)_600x450

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro