POVESTE DE VOLUNTARIAT: Roxana Mihaela Apetrei, cea mai devotată voluntară

Gazeta Dâmboviței vă propune o nouă campanie de presă, de data aceasta despre voluntari și voluntariat. Într-o lume dominată de bani și interese, voluntariatul pare doar o poveste frumoasă. Vom demonstra însă că poveștile există. Vă vom spune povestea a zeci  de voluntari ai Societății Naționale de Cruce Roșie Filiala Dâmbovița, care au dedicat timp și efort în sprijinul semenilor lor. Urmăriți, în fiecare săptămână, de luni până vineri: POVESTEDE VOLUNTARIAT!

Astfel a fost caracterizată tânăra de 19 ani din Târgovişte, pentru implicarea sa în activităţile Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa, unde este voluntară de la sfârşitul anului 2012. “Am fost mereu aici. Au fost foarte multe activități la care am fost prezentă eu și alți doi-trei colegi”, explică Roxana. Programul de la facultate nu-i permite să mai fie la fel de activă, dar nici nu poate să se desprindă din “famlia” Crucii Roşii Dâmboviţa. “Mi-am format aici un grup și ne înțelegem foarte bine. Am cunoscut persoane extraordinare şi am învățat câte ceva de la toată lumea în aceeași măsură. Toată lumea de aici e minunată”, spune ea.

mihaela roxana apetrei crucea rosie (3)

mihaela roxana apetrei crucea rosie (6)

mihaela roxana apetrei crucea rosie (5)

De la mate-info la medicină

Absolventă a Colegiului Naţional “Constantin Carabella” din Târgovişte, profil matematică-informatică, ea a ales medicina pentru facultate. “Am dat la Medicină și am avut punctaj de taxă. Nu am vrut să-mi suprasolicit părinții, așa că am ales profilul bio-chimie. Este foarte greu. Materia este exagerat de multă, într-un timp foarte scurt. dar îmi place. Mi-a plăcut și matematica. Mi-a dezvoltat și logica, iaracest lucru mă ajută. Fiind exagerat de multă materie trebuie să știi cum să o structurezi, iar la matematică am învățat să fac scheme. Învăț după scheme, altfel ar fi imposibil”, crede tânăra care speră să se poată transfera totuşi la Medicină.

mihaela roxana apetrei crucea rosie (9)

mihaela roxana apetrei crucea rosie (2)

“Am vrut să fac ceva util cu timpul liber”

Totuşi nu interesul pentru acest domeniu a determinat-o să se alăture echipei de voluntari de la Crucea Roşie Dâmboviţa. “Am vrut să fac ceva util cu timpul liber. Vedeam la televizor campaniile Crucii Roșii și am auzit de la apropiați despre Crucea Roșie și am decis să vin. Acum vin când pot. Ajut la pregătirea echipajului și la diverse acțiuni de tineret. Însă am participat la foarte multe activități”, ne spune ea. Cea mai importantă i se pare participarea la o tabără internaţională de dezastre, ce a avut loc în vara anului trecut, la Eforie Sud. “A fost o experiență plăcută. Am avut diverse cursuri: prim ajutor, logistică, machiaj plăgi. Străinii au fost încântați, iar danezii au fost foarte surprinși de cât de bine ne-am mobilizat. Ne-a ieșit foarte bine exercitiul de noapte”, îşi aminteşte cu mândrie Mihaela Roxana Apetrei.

mihaela roxana apetrei crucea rosie (4)

mihaela roxana apetrei crucea rosie

Ea crede că experienţa în voluntariat a schimbat-o. “Înainte nu eram așa sociabilă. În plus, acum reușesc să mă adaptez mai ușor situațiilor și simt că am o altfel de pregătire. Dacă se întâmplă ceva, știu ce să fac, nu mă panichez, ca ceilalți”, spune Roxana.

 mihaela roxana apetrei crucea rosie (7)


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro