Potrivit Comisiei Europene, România se confruntă cu dezechilibre macroeconomice

Potrivit celui mai recent raport de țară publicat de Comisia Europeană în cadrul Semestrului european 2015, România se confruntă cu dezechilibre macroeconomice, ce necesită monitorizare și o serie de măsuri de politică în domeniu. Prin urmare, Comisia Europeană a decis inițierea procedurii de dezechilibru macroeconomic în cazul României.

Raportul arată că, în cadrul celor 3 programe succesive UE-FMI, dezechilibrele interne și externe au fost reduse în mod semnificativ. Cu toate acestea, riscurile legate de situația negativă relativ importantă a investițiilor străine nete și o capacitate de export slabă pe termen mediu necesită atenție. Deși stabilitatea sectorului financiar a fost menținută până în prezent, vulnerabilitatea internă și externă a sectorului bancar persistă.

Comisia Europeană a decis să modifice categoria de încadrare în procedura de dezechilibru macroeconomic pentru 5 dintre cele 16 state membre în care au fost identificate astfel de dezechilibre în noiembrie 2014.

Acest demers face parte din elaborarea Analizei anuale a creșterii 2015, axate pe investiții, reforme structurale și responsabilitate fiscală. Pachetul de decizii urmează să fie discutat de către Consiliul de afaceri economice și financiare (ECOFIN) în luna martie.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro