”Meet and code – pe drumul spre programare”, la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște

Distribuie:

Aceasta este tema săptămânii 8 – 12 octombrie 2018 pentru o parte dintre elevii Colegiului Național „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște. Aceștia celebrează „Code Week_2018”, participând la un eveniment de robotică și programare organizat pe trei workshopuri, sub coordonarea elevilor de la 4B și a doamnei prof. Carmen Alexandra Miricioiu.

Primul workshop face introducerea în limbajul programării, folosind aplicațiile ScratchJr și Scratch. Elevii programează cu ajutorul acestora, utilizând tablete de la clasă și pe cele personale. Al doilea workshop este  despre robotică și automatizare în învățământul primar. Copiii sunt provocați să construiască un rover prototip care să meargă pe Marte. Ca să-și realizeze misiunea, elevii trebuie să utilizeze scripeți, metode de agregare, motoare pentru a  mișca roverul pe terenul marțian. Pentru acest atelier se utilizează kitul Lego WeDo Education, achiziționat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/ ) susținută la nivel european de compania SAP. Al treilea workshop face referire la descoperirea unei serii de tehnici de programare cu Python 3, explorând Astro Pi: Mission Zero. Elevii încearcă să scrie un program scurt care ar putea rula pe unitățile Astro Pi de pe Stația Spațială Internațională.

Evenimentul este inclus în proiectul european eTwinning „Space, new frontiers” și în disciplina de curs opțional a elevilor de la 4B, „Să descoperim spațiul cosmic”.

Activitățile se desfășoară în colaborare cu George Radu, expert în rachetomodelism, Ioan Radu, masterand la „Integrated electrical systems engineering in vehicles”, Universitatea „Valahia” din Târgoviște, elevii claselor pregătitoare A și S, a XII – a A – clasă de învățători- educatoare, coordonați de către doamnele profesoare Radu Mărioara, Călin Gabriela, Radu Florentina.

Unul dintre invitații noștri, domnul George Radu, a participat la primul workshop. A prezentat elevilor o rachetă, i-a ajutat pe copii să descopere care este legătura dintre rovere și rachetele spațiale, le-a furnizat numeroase informații interesante despre lansarea unei rachete, cu astronauți sau fără. Activitatea a fost apreciată de către elevi ca fiind una  foarte interesantă, utilă pentru orientarea lor către o carieră spațială.

Fiul domnului Radu, Ioan Radu, le-a prezentat elevilor o parte din lucrarea dumnealui de licență- doi roboței realizați la o imprimantă 3D. Le-a explicat și demonstrat cum pot funcționa aceștia, fiind ghidați de o telecomandă, dar și programați cu Scratch. Elevii au fost impresionați de produsele prezentate și, în special, de modul în care au fost realizate. Colaborarea noastră abia a început. Așteptăm cu deosebit interes activitățile următoare!

Mai multe informații despre toate activitățile evenimentului găsiți accesând:

https://meet-and-code.org/ro/ro/event-show/709
https://codeweek.eu/view/165014/lets-discover-coding
https://twinspace.etwinning.net/71444/materials/images
https://twinspace.etwinning.net/71444/materials/videos

Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 22 de țări europene și susține evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week.
În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro/) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

 

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro