Liviu Dragnea, prima reacție după declarația de la Dâmbovița: “E normal ca fiecare să respecte deciziile CEX”

Liviu Dragnea a reacționat, astăzi, în contextul declarației semnată de primarii, consilierii județeni și municipali ai PSD Dâmbovița, care cer anularea excluderii lui Adrian Țuțuianu. Dragnea a răspuns întrebărlor formulate de presa centrală pe acest subiect, solicitând respectarea deciziilor Cex.  ”Oricând am fost deschis să discut cu orice membru din partid. Am citit documentele adoptate, am luat act de ele. Dacă în următorul CExN cineva va dori să reluăm discuția despre asta, nu o să mă opun. Am văzut niște poziții adoptate în CEX, care în deplină cunoștință de cauză și nivel de determinare au adoptat niște voturi. Înțeleg că se încep niște demersuri de contestare, ajung la Comisia de Etică, nimeni nu e oprit să facă ceva. Nimeni nu e oprit să se opună excluderii. Cu tot respectul pentru colegii mei, i-am rugat să nu mai amenințe celelalte organizații din țară. Le-am dat un sfat prietenesc.”, a spus Dragnea, citat de stiripesurse.ro.

În privința lui Alexandru Oprea, care apare obsesiv în ultimele zile în declarațiile fostului președinte PSD Dâmbovița,, Dragnea a afirmat că îl cunoaște din perioada în care era recomandat chiar de către Adrian Țuțuianu și că propunerea de înlăturarea sa de la conducerea CJD a fost “mai mult sau mai puțin democratică”, dar a fost adoptată de Cex și respectată: “Pe domnul Oprea îl știu de la domnul Țuțuianu, despre care îmi zicea că e de mare valoare și de mare încredere, înainte de a-l pune președinte al CJ. Dacă face amenințări, cel mai bine ar fi să facă plângeri penale. Îi rog pe toți colegii mei, primari din Dâmbovița, Ialomița, membri de partid, să nu uite că am spus că sprijinim obiectivele acestui partid. Așa cum CEX a validat propunerea, mai mult sau mai puțin democratică, pentru a fi ras fostul președinte al CJ, tot la fel e normal ca fiecare să respecte și deciziile CEX. Nu poți să ceri ca doar deciziile tale să fie respectate, să jignești un întreg partid, iar apoi să ameninți cu demisia.

Dragnea a mai spus și că speră ca nici un parlamentar să nu părăseasca partidul, dar că, în același timp: “PSD e un partid mare și stabil. Am mai făcut Congres și am întrebat Congresul. Nu poți să supui la vot ce nu e trecut în statut. Am făcut și un miting. Am întrebat și în CEX și s-a supus la vot. PSD nu e un partid de maimuțe, CEX nu e instrumentul lui Iohannis sau al lui Pahonțu.

În declarația comună de la Dâmbovița, printre altele semnatarii au cerut: “Solicităm conducerii Partidului Social Democrat să dea dovadă de înțelepciune și să revoce această hotărâre abuzivă(excluderea domnilor Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu) care nu face altceva decât să genereze turbulențe periculoase”,  “Solicităm Rovanei Plumb să dea dovadă de verticalitate și să decline numirea toxică de președinte interimar al PSD Dâmbovița. Noi, semnatarii acestei declarații, boicotăm orice acțiune politică (Comitet Executiv Județean, BPJ, Conferință Județeană), convocată sau inițiată de conducerea interimară a PSD Dâmbovița impusă abuziv de CEX Național, în data de 5.11.2018“.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro