Ionel Petre: “Nu cred că oamenii sănătoși pot fi mai săraci, dacă persoanele cu dizabilități vor putea fi mai puțin nefericite”

Profit de faptul că astăzi 03 decembrie este marcată „Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități” pentru a spune public că nu cred că oamenii sănătoși pot fi mai săraci, dacă persoanele cu dizabilități vor putea fi mai puțin nefericite.
În evidența Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița sunt înregistrate 18284 persoane care beneficiază de drepturile oferite de certificatul de încadrare într-un grad de handicap, din care 16770 adulți și 1514 copii.
A nu fi apt pentru orice activitate nu este sinonim nici cu neputința și nici cu refuzul de a contribui la dezvoltarea unei societăți. Este adevărat că persoanele cu dizabilități poate că nu sunt apte pentru munci standardizate, dar ele pot fi potrivite pentru alte activități. Puterea de a nu mai permite ca persoanele cu dizabilități să fie mai puțin vizibile în societate este în noi. În cei de la putere, în oamenii simpli, în noi toți. De noi depinde să le oferim susținere pentru a-și putea dezvolta atitudinea civica si pentru a putea participa în diferite moduri la luarea anumitor decizii care le influenteaza prezentul si viitorul.
Îmi doresc ca noi, oamenii sănătoși, să privim lucrurile altfel și să putem face mai multe pentru aceștia. Pentru că sunt multe de făcut. Am văzut cât de important este pentru persoanele cu handicap să-și recapete ceva din autonomie, când am ajutat, după puterile mele și ale colegilor din ALDE Dâmbovița, câțiva oameni să se deplaseze mai bine si să nu mai aștepte căruciorul cuvenit de la autorități. Pentru că teoretic, au dreptul la dispozitive medicale gratuite însă fondurile pentru acest tip de dispozitive (proteze, orteze, cărucioare, etc) nu sunt deloc suficiente, iar perioada de asteptare este de cele mai multe ori foarte lungă. De aceea îmi doresc să găsim soluții si resurse pentru a evita ca mii de oameni care nu se pot deplasa să fie purtați pe brațe de către membrii familiilor lor până la ușile comisiilor.
Îmi doresc ca acești oameni să fie sprijiniți și nu arătați cu degetul, să fie ajutați si nu acuzați că devorează bugetul asigurărilor sociale sau bugetul de stat. Acești oameni sunt cetățeni ai aceleiași Românii și trebuie tratați, în special de noi ca oameni politici, guvernanți, ca atare. Este imperios să le oferim șanse egale de a participa la viața publică, de a avea o viata socială normală, precum și de a se angaja și a-si castiga propria existență.
Eu astăzi nu serbez această zi, pentru că mie personal, nu-mi este motiv de sărbătoare, ci moment de reflectare întrucât mi-am promis să fiu mai atent la problemele cu care se confruntă acești cetățeni!

Ionel Petre, președinte ADLE Dâmbovița


ValerianaGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “Ionel Petre: “Nu cred că oamenii sănătoși pot fi mai săraci, dacă persoanele cu dizabilități vor putea fi mai puțin nefericite”

 • 4 decembrie 2018 at 4:16
  Permalink

  m-am străduit, parol, dar nu mai înțeleg nimic (poate pensia mult prea mărită mi-a luat uzul rațiunii!)
  numitul preș. “profită” de ziua celor cu dizabilități ca să o serbeze (nu serbare a vrut ONU în 1992!) deși lui – pe persoană fizică, cum ar veni – nu îi “este motiv de sărbătoare” (de propagandă electorală sigur este!)
  în schimb are o mulțime de dorinți deși fonduri “nu sunt deloc suficiente”… (poate-ți dorești să pleci și handicapații te rețin)
  curat murdar coane… Pristanda!
  tocmai ăsta-i un model de politruc poluant ce nu trebuie votat never cît este în viață 🙁

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro