Interviurile Gazetei: Cătălin Amuza ne oferă o lecție de perseverenţă

Distribuie:

Agent de poliţie din 2001, dâmboviţeanul de 36 de ani este un pasionat de sport, participând la competiţii de cros pentru amatori. El a fost unul dintre reprezentanţii judeţului la Campionatul de Atletism şi Cros al M.A.I., unde a urcat Dâmboviţa pe podium, după 15 ani de participare la această competiţie. Doreşte să fie un exemplu pentru copiii săi, dar poate fi un exemplu pentru oricine.

  1. Ce înseamnă pentru dumneavoastră rezultatul obţinut recent la Finala de Cros a M.A.I. ?

Rezultatul obținut înseamnă pentru mine încununarea muncii şi perseverentei de care am dat dovadă în toţi aceşti 15 ani de când reprezint politia la Finala de atletism si cros, competiție care a scos în faţă de-a lungul anilor cei mai buni polițiști, pompieri, jandarmi, nu puţini dintre ei fiind foşti sportivi de performanță ai loturilor naționale.

  1. Cum v-ați antrenat pentru această probă?

Antrenamentele le susțin uneori alături de colegi de muncă, dar, de cele mai multe ori singur, fiindu-mi propriul antrenor. Am obţinut licența de antrenor de atletism în 2008, absolvind scoala națională de antrenori. Pentru acest concurs am început pregătirea din luna martie, cu specificul probei de cros.

  1. Care credeţi că a fost secretul reuşitei, dat fiind că aţi mai participat la această competiţie fără să ajungeţi pe podium?

Rezultate bune am avut în fiecare an Indiferent că am fost în finala de 1 500m, 4 000m sau 6 000m, am reuşit să mă clasez în primii 10 sportivi, iar în finala din 2015 am ajuns pe locul 5 în proba de 4 000m, la numai 4sec de locul 4 şi 7sec de locul 3. Perseverenţa este secretul. Mă conduc după motto-ul “Ai pierdut? Continuă. Ai câștigat? Continuă!”

  1. Cine sau ce v-a încurajat în toţi aceşti ani să continuaţi pregătirea sportivă?

Familia, în mod special cei doi băieți care îmi dau puteri nebănuite şi cărora vreau să le dau un bun exemplu în viață. În plus, am simțit că devin mai bun odată cu înaintarea în vârstă. Am pus în practică şi cunostiintele teoretice din şcoala de antrenori şi cele din Facultatea de Educație Fizică și Sport.

catalin amuza2

 

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro