INTERNAŢIONAL: Fidel Castro, “împins” pe ultimul drum! Maşina mortuară s-a defectat în drum

Distribuie:

FOTO: Associated Press

Funerarii naţionale în Cuba! Urna cu cenuşa lui Fidel Castro  a fost depusă în cimitirul Santa Ifigenia din Santiago de Cuba, cunoscut drept necropola demnitarilor şi martirilor cubanezi. Ultimul drum a lui Castro a fost, fără voie, unul simbolic pentru o ţară măcinată de sărăcie şi dicatatură. Jeep-ul sovietic folosit pentru a duce urna s-a stricat în drum, iar soldaţii au fost nevoiţi să împingă maşina sun ochii mulţimii prezente la funerarii şi care scanda “Viva la revoluţion”

Castro a fost înmormântat în  cimitirul Santa Ifigenia, unde s-a construit pe tăcute un mausoleu situat în apropierea celui ridicat în onoarea eroul naţional al Cubei, José Martí, pentru care Castro şi-a declarat în numeroase rânduri admiraţia.

646x404-1

castroFidel Castro a fost un revoluționar cubanez care a participat la răsturnarea dictaturii lui Fulgencio Batista și transformarea Cubei în primul stat comunist din emisfera vestică. A deținut titlul de premier până în 1976, când a devenit președintele Consiliului Statului și Consiliului Miniștrilor. Fidel Castro Ruz a fost prim-secretar al Partidului Comunist Cubanez (PCC) de la formarea sa în 1965. Fratele său, Raúl, a devenit succesorul lui Fidel Castro în 2008. Fidel Castro a deţinut puterea în Cuba timp de 49 de ani. Regimul dictatorial a lui Fidel Castro a fost de nenumărate ori acuzat de abuzuri la adresa drepturilor omului, în special tortură, încarcerare arbitrară, procese nedrepte și execuții extra-judiciare.

Castro și-a consolidat controlul asupra țării prin naționalizarea industriei, exproprierea proprietății private, colectivizarea agriculturii și impunerea de politici despre care el credea că vor folosi populației. Mulți cubanezi au fugit însă din țară, majoritatea în Miami, Florida. Din cauza embargoului economic impus de S.U.A., Cuba a devenit apoi din ce în ce mai dependentă de Uniunea Sovietică și alte țări din blocul comunist, al căror ajutor economic (estimat la un sfert din produsul național brut al insulei) era vital pentru menținerea condițiilor de viață ale cubanezilor. Dizolvarea URSS în 1991 a avut repercusiuni negative asupra politicii economice.

 

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro