„Institutul Hispano Rumano” din Castellon a organizat „Atelierul lui Moș Crăciun” cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Atelierul lui Mos Craciun“, eveniment organizat de Institutul Hispano Rumano cu ocazia sarbatorilor de iarna, avut loc in Castellón de la Plana.

In aceste zile speciale, dominate de emotionanta atmosfera de sarbatoare, membrii Institului au considerat necesara organizarea unei activitati culturale prin care sa ii invete pe copiii romani din Castellón cateva obiceiuri deja uitate prin care sa retraiasca bucuria de a trimite felicitari de Craciun membrilor dragi ai familiei care se afla departe de ei, cum ar fi bunicii sau rudele apropiate.

Profesoarele de limba romana, Mihaela Baleanu, Adelina Gherman si Diana Istrate au indrumat grupul de copii prezenti, care au participat la confectionarea felicitarilor si la scrierea unui mesaj in limba romana in interiorul acestora. Urmatorul pas a fost scrierea adresei destinatarului si a expeditorului pe plic si depunerea acestuia in „sacul lui Mos Craciun“, pentru a trimite gandurile lor in Romania.

Actul s-a încheiat cu interpretarea corala a traditionalului colind „Mos Craciun”, unde toti copiii prezenti la eveniment au luat parte cu emotie si au demonstrat ca, atata timp cat exista dorinta de a continua cu traditiile si spiritul romanesc pe care si parintii il insufla acasa, chiar fiind foarte departe de Romania, acesta poate dainui, in gesturi simbolice.

Dat fiind ca Mos Craciun era foarte ocupat in acea perioada, a trimis pe unul din ajutoarele sale, care a impartit copiilor daruri si le-a transmis urarile din partea Mosului.

La eveniment au participat consulii Gheorghe Florea și Angelica-Cristina Marcu, reprezentanti ai Consulatului României la Castellon de la Plana.

Atelierul lui Mos Craciun“ a fost gazduit de Casa „Castilla la Mancha”, care a colaborat la realizarea acestui act punand la dispozitia organizatorilor spatiul si contribuind cu mijloace materiale necesare organizarii atelierului de lucru manual.

_gab7454

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro