Înfiinţarea zonei metropolitane Târgovişte, punct din Masterplanul propus de Corneliu Ștefan pentru CJD

Deputatul Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița, și candidat al formațiunii pentru președinția Consiliului Județean Dâmbovița a lansat, astăzi, în decorul deosebit al Sălii tronului din cadrul Ansamblului Muzeal Curtea Domnească, viziunea sa pentru Dâmbovița, cuprinsă în cadrul unui masterplan cu 10 axe de dezvoltare.

În cadrul  masterpanului, Ștefan propune înfiinţarea zonei metropolitane Târgovişte. La acest moment în țară există 11 zone metropolitane, înființate conform legii.

,,Vreau să mulţumesc tuturor dâmboviţenilor care au fost, sunt şi vor fi alături de noi şi vreau să-i asigur pe toţi dâmboviţenii că împreună cu echipa mea vom avea un singur ţel, acela de a dezvolta judeţul Dâmboviţa, acela de a pune în aplicare acest master plan, un master plan de dezvoltare al judeţului nostru, un master plan care are ramuri în fiecare localitate din judeţul Dâmboviţa. Vreau să specific de la început că în acest master plan vor fi incluse cele mai importante proiecte de dezvoltare ale judeţului nostru, vor fi incluse proiectele pe care le vom dezvolta în toate centrele zonale ale judeţului nostru începând cu cel mai important centru, cu municipiul reşedinţă de judeţ, municipiul Târgovişte, continuând cu municipiul Moreni, cele cinci oraşe – Pucioasa, Găeşti, Titu, Fieni, Răcari şi nu în ultimul rând cu cele 82 de  localităţi pe care le avem în judeţul nostru. Acest Master Plan este format din 10 axe de dezvoltare a judeţului Dâmboviţa, iar acestea sunt – infrastructură, sănătate, administraţie, mediul de afaceri, agricultură, învăţământ, protecţia mediului, cultură, turism, tineret şi sport. Pe infrastructură un proiect important pe mulţi l-au adus în spaţiul public, dar a rămas doar la nivelul de proiect… este înfiinţarea zonei metropolitane Târgovişte şi implementarea proiectelor de dezvoltare în această zonă. Zona metropolitană a municipiului Târgovişte este un proiect vital pentru municipiul Târgovişte şi pentru judeţul Dâmboviţa, este un proiect în care vom include toate localităţile din jurul municipiul Târgovişte – Şotânga, Dragomireşti, Ulmi, Răzvad, Aninoasa. Acestea vor fi incluse în zona metropolitană a municipiului Târgovişte. Vreau să spun de la început că această zonă metropolitană va fi foarte importantă pentru exerciţiul financiar european viitor 2021-2027 şi următorul şi trebuie să fim pregătiţi cu proiecte pentru dezvoltarea municipiului Târgovişte, dar nu în ultimul rând pentru dezvoltarea comunităţilor locale din jurul municipiului Târgovişte”, a punctat Corneliu Ştefan.

Al doilea proiect important din cadrul materplanului se referă la Centura Ocolitoare, inelul 2 al municipiului Târgovişte. “În viitorul CJD, împreună cu viitorii consilieri judeţeni,  vom face o asociere cu Primăria Târgovişte, cu localităţile din jurul municipiului Târgovişte şi vom dezvolta acest inel de centură pentru Târgovişte. Va fi cel mai important inel de centură ocolitoare al municipiului Târgovişte. În curând primarul Târgoviştei va încheia proiectul inelului 1 de centură, iar între acest proiect şi inelul 2 de centură se vor crea zone de dezvoltare pentru localităţile din municipiului Târgovişte, zone în care investitorii privaţi vor veni pentru a investi în această zonă şi astfel se vor dezvolta şi localităţile periurbane. Spre deosebire de propunerea care există voi veni cu o modificare pentru acest inel de centură. Voi  modifica acest proiect pentru a face joncţiunea între actualul inel de centură şi DN 71 şi nu în ultimul rând Platforma Industrială din comuna Ulmi, unde a venit o firmă importantă, cel mai mare producător de electroasnice din Europa (…)”, a declarat Corneliu Ştefan. Printre proiectele pe care liderul social democrat vrea să le implementeze, pe zona de infrastructură, se mai află – construire drumul Valahia Expres DX1;  construire drum legătură Vulcana Băi – Pucioasa; construire pasarelă  legătură DN 71 – Sanatoriul Moroieni; reabilitarea şi modernizarea DJ 720 Ocniţa – Gura Ocniţei, DJ 720 A Gura Ocniţei – Bucşani-Dobra-Finta-Corneşti; Construire drum legătură Padina – Rucăr – Bran; reabilitare drum judeţean variantă ocolitoare Lacul Bolboci; construire drum judeţean Expres Tărtăşeşti – Ulmi; realizarea de centuri ocolitoare cu sistem 4 benzi care să facă legăturile prin drumurile naţionale şi autostrăzi cu judeţele limitrofe şi între ele (Moreni, Găeşti, Puciosa Fieni).

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro