Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

Horga, replică pentru Firea: „Nu aveți dreptul sa stabiliți care este familia completă”!

Proscrisii Romaniei

          Iata cum aceasta campanie electorala pentru alegerea viitorului presedinte al Romaniei ne-a adus o noua categorie de cetateni ”oamenii incompleti”, cu drept de autor ca și Gabriela Vranceanu Firea Pandele, nici mai mult nici mai putin decat purtatorul de cuvant al canditadatului Victor Viorel Ponta la alegerile prezidentiale. Dupa cate am invatat, unii dintre noi, in democratie omul se naste si traieste liber. Este un principiu statuat de mult timp in Carta Drepturilor Omului, adoptat de mai toate statele civilizate ale lumii si preluat in Constitutia Romaniei, imediat dupa  revernirea tarii la sistemul democratic. Din pacate, unii concetateni ai nostri au ramas inca ancorati in trecutul “glorios” al patriei socialiste, printre care iata se regaseste si doamna senator Gabriela Vranceanu Firea Pandele care, din dorinta de mai adauga cateva voturi prezidentiabilului sau, se preteaza la afirmatii de care s-ar rusina si ultimul analfabet al tarii. Nu stiu de ce nu ma surprinde aceasta gandire de o ingustime inexplicabila a doamnei Firea, poate pentru ca stiu ca nu este singulara, PSD practica modelul la nivel programatic si nu se sfieste sa-l afiseze ostentativ. Amintiti-va nu mai departe de zilele trecute, cand PNL a sesizat ANI in legatura cu respectarea legii privind intocmirea declaratiei de avere si interese depusa de familia Ponta, reactia doamnei purtator de cuvant Gabriela Vranceanu Firea Pandele, a fost de aparare cu argumente penibile care nu pot fi sustinute nici macar in fata duetului Firicel-Celentano din spumoasa comedie romaneasca Las Fierbinti, mai ales ca celebra doamna Firea a fost extrem de indemnatica si corecta cu ocazia intocmirii propriei declaratii de avere si de interese. Asemenea dedublari de personalitate, mergand pana la a legaliza neadevarul, poate fi intalnit doar la lideri ai PSD, din pacate.

       Dar sa revenim la subiectul deschis in aceste zile de doamna Firea si care se constituie intr-un atac direct la o categorie de cetateni romani sau de orice nationalitate, care din motive diferite nu pot procrea sau pur si simplu nu vor sa procreeze. Nimeni nu are dreptul sa-i judece  in nici un fel, este vointa lui Dumnezeu ca acesti oameni sa nu poata avea copii sau este vointa lor liber consimtita de nu a avea copii. Doamna Firea sau orice alt om, fie el chiar candidat la functia suprema in stat si uzand de toate argumentele pentru a isi consolida pozitia de castigator, nu-i este permis sa stigmatizeze o intrega categorie de oameni, cei care nu pot sau cei care au ales ca nu-si doresc sa aibe copii, pentru ca libertatea de alegere a modului de a trai in societate este un drept al omului universal garantat. Adoptia reprezinta in orice stat civilizat al lumii un drept si nicidecum o obligatie, dreptul este al tuturor celor care doresc sa adopte copii, indiferent daca mai au sau nu copii, respectand in mod evident o serie de conditii impuse de lege.

         Asadar, doamna Firea si aparatori cu orice pret ai candidatului Ponta, copiii reprezinta un dar divin, pe care in poti avea sau nu, pe care ii doresti sau nu, asta nu inseamna ca dumneavoastra aveti dreptul sa puneti in balanta aceste categorii de oameni si sa stabiliti care este familia completa si care este familia incompleta, uzand de sensibilitatea majoritatii oamenilor in raport cu copiii. In aceasta lume sunt milioane de familii care nu au copii, din motive diferite, asta nu inseamna ca cineva le reproseaza in tarile unde traiesc, asa cum faceti dumneavoastra domna Firea cu familia Iohannis, ca daca vrea sa scape de oprobiul public atunci ar fi bine sa adopte de urgenta copii, numai ca asa ar da bine in viziunea dvoastra. Familia Iohannis a ales pana acum ca pentru ei asa este mai bine, este o alegere proprie pe care nu sunteti dumneavostra doamna Firea sau oricare alt om din aceasta tara indrituiti sa o judecati. Decizia, daca va dori sau nu sa adopte un copil, intr-un anumit moment, tine de viata intima si convingerile proprii ale fiecarei familii, si nimeni nu are dreptul sa-i judece sub nici un motiv, nici macar acela de a mai aduna un pumn de voturi pentru Victor Ponta, asa cum sperati cu totii in disperarea care v-a cuprins.

       Doamna Firea, cred ca ar fi mult mai bine pentru domnia voastra  sa incepeti sa frecventati urgent un curs de democratie pentru a reveni printre oameni si pentru a-l putea sprijini mai bine pe candidatul dumnevoastra la presedintia Romaniei cu mai mult succes. Pana atunci, insa, coborati vocea si ascundeti-va vorbele. In Romania lucrului bine facut nu vor mai exista “familii proscrise”, vor exista doar familii care au copii si familii care nu au copii. Si va mai exista un stat care se va comporta ca o mare familie si care va avea o grija deosebita de copiii care nu pot trai intr-o familie individuala. Si vor disparea pentru totdeauna concepte de felul celor pe care le-am auzit zilele trecute din gura purtatorului de cuvant al candidatului la presedintia Romaniei, Victor Viorel Ponta.

Vasile Horga – Deputat, Primvicepresedinte Filiala PNL-Dambovita

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media